De fleste der har en mand i familien, hvad enten en far, bror, kæreste eller andre hankøn man har tæt på i livet, kender det svære tidspunkt til jul og fødselsdage når der skal findes på gaver. Min erfaring siger mig, i modsætning til kvinder, kan mænd have meget svært ved at komme med nogle brugbare ønsker og man må tit på skattejagt selv, for at finde nogle brugbare gaver.

På grund af dette har vi lavet en artikel med 10 eksempler, på gaveideer til gaver du kan give manden til fødselsdag eller jul, eller hvis du skal forkæle ham ekstra, på en helt almindelig hverdag.

Gaveide 1: Barbermaskinen

Er manden du skal finde gave til på vej i alderen, hvor barbering skal finde sted? Eller er han typer der sværger til en maskine når han skal barberes, og den gamle er lidt slidt? Så er en ny barbermaskine altid et hit. Der har været stor udvikling på barbermaskinerne de senere år, og mange af de store mærker fremviser barbermaskiner af rigtig høj kvalitet. Skal du have nogle af topmodellerne, så har jeg selv rigtig gode erfaringer med en Phillips S9511 – som er en rigtig god barbermaskine. Den er vaskbar, kommer med en rensestation og du kan lave mange forskellige personlige indstillinger på denne maskine. Mange mænd sværger til en maskine, da det er den hurtigste måde at få klaret barberingen, evt. om morgenen i en meget travl hverdag.

Gaveide 2: DE skraberen

Er manden du skal købe gave til, modsat barbermaskinemanden, typen der godt kan lide at kræse lidt om sit skæg og skægpleje, ansigtspleje generelt kan du købe en DE skraber til ham. Det er lidt som at barbere sig på den gammeldags måde, da man bruger et barberblad i en lækker skraber. Disse barberblade er meget billige at skifte, så det er en lille udgift kontra at bruge skrabere som Gillete fusion. Køber du evt. en Mühle DE skraber, får du en god og lækker starter DE skraber, som manden gaven er til, kan øve sig med.

Gaveide 3: En fed skjorte

Mange mænd er ikke gode til at få købt gaver selv, og her kan du som evt. kæreste hjælpe ham lidt på vej med en rigtig lækker skjorte. Vælger du eventuelt en ensfarvet eller stribet skjorte fra Ralph Lauren eller Tommy Hilfiger går du ikke helt galt i byen. Det gode er her, du også lidt kan vælge en du godt kan lide og en du mener han vil så godt ud i, når i går ud sammen.

Gaveide 4: Oplevelsen

Der er i dag rigtig mange virksomheder der har specialiseret sig i oplevelsesgaver og deriblandt er der også mange gode oplevelser, man ville kunne give til en mand i gave. En ting som en køretur i en rigtig klassisk rød ferrari, ville 99% af alle mænd synes var en rigtig fed oplevelse at få lov at prøve. Derudover kan også nævnes en ting som bodyflight som en af de federe oplevelsegaver til manden.

Gaveide 5: Værktøj

Er manden der modtager gaven en handyman, eller det komplet modsatte kan der være brug for alle mulige forskellige typer af værktøj. En god boremaskine, skruetrækkere, save, skrællesæt og alle de andre værktøjsmodeller man har brug for i hverdagen, kan være gode gaver, som alle har brug for, også selvom manden er født med to venstrehænder kan disse ting være meget brugbare i hjemmet.

Gaveide 6: Fodboldrejse

Mange mænd elsker fodbold. Og de elsker at se fodbold på stadion! Derfor ville en rigtig fed gave, være at give et par billetter til en stor fodboldkamp i en af de store ligaer – det kunne være et London brag i England, ned og se den gule mur i Dortmund, Milano derbyet mellem AC Milan og Inter eller en gang El Clasico vil de fleste mænd, være som børn igen, hvis dette er pakket ind til fødselsdagen eller under juletræet til jul

Gaveide 7: Spillemaskine

Om man er til Xbox eller Playstation, er det en rigtig fed gave at modetage. Der er evig rivalisering mellem de to maskiner, så det er en god ide lige at cleare med gavemodtageren, hvilken en af de to religioner han sværger til. Begge maskiner har rimelig nye modeller, så der skulle være god grobund for at give den fedeste gave han har fået længe. Husk hans yndlingsspil, hvad enten han er fodboldnørd (FIFA) eller vild med skydespil (BATTLEFIELD,CALL OF DUTY)

Gaveide 8: Bøger

Har gavemodtageren en speciel hobby, eller en stor passion. Find nogle gode bøger om emnet. Mange kan rigtig godt lide at læse, specielt på ferie og lign. og er det indenfor et emne man finder rigtig spændende, kan en bog være rigtig fangende. Det kan også være en god selvbiografi, skrevet af en stor kanon indenfor et emne, gavemodtageren er passioneret indenfor.

Gaveide 9: Spejlreflekskamera

Er man til Nikon eller Canon? Et spejlreflekskamera til at forevige nogle af de fede ferieminder osv. man får fremadrettet, kan være en rigtig fed gave at modtage. Mange stiller Nikon og Canon op mod hinanden, men der er mange gode spejlreflekskamera på markedet, og til mange forskellige priser.

Gaveide 10: Sko

Et par lækre ”laksko” i sort eller brun, som passer til det flotte jakkesæt der hænger inde i skabet, er mange gange en vinder. Mænd elsker flotte sko, som de kan tage på når de går ud, men kan nogen gange ikke rigtig få taget sig sammen til at få købt nogle selv. Gør ham tjenesten og køb et par lækre festsko til ham i gave. Alternativt er sneakers et godt bud hvis manden ikke er til den “fine” stil.

Bonus… Gaveide 11: Plakat

En fed plakat kan gøre en kedelig væg super interessant. Det skal selvfølgelig ikke være en standard film plakat til 50 kr. Nej det skal være en plakat med stil. Eksempler på fede plakater kan ses her.