chili-pack
Se den vildeste chili pakke med de stærkeste chilier her!

 

Der er siden Chili Klaus virale udbrud gået sport i, at have smagt, hvad vi kalder de stærkeste chilier på markedet, som har en vanvittig vindstyrke. Derfor har vi her listet de 10 stærkeste på markedet, som ikke er for sarte sjæle. Smager du en af disse, kan du godt forberede dig på ubehag i mund, hals, svælg, mave og hele vejen gennem systemet- men du kan derefter også bryste dig af at have smagt en af de stærkeste chilier. Man måler chiliers ”stærkehed” på noget der hedder scoville enheder.

Vi starter nede fra med nummer 10 og bevæger os op til den stærkeste og er der nogen vi har glemt, kan du finde dem på wiki.

10: Dorset Naga

Dorset Naga

Alt efter omgivelser kan Dorset Naga have mellem 800.000 – 1.200.000 scoville. Dorset Naga er nummer 10 på vores liste over stærke chilier i verden. For folk med trang til ekstrem mad kan den med fordel bruges i madlavning i små mængder.

9: Naga Morich

Naga Morich

Den tæt beslægtede til nr 10 på listen, er Naga Morich som er blevet målt op til ca 1.500.000 scoville og har en gns måling på 876.000 . Denne chilis frø, planter, frugter og plantedele skal varetages med forsigtighed, da vi er oppe på så stærke chilier.

8: Naga Jolokia

Naga Jolokia

Denne bangladesh chili blev i 2006 kåret til den stærkeste chili på skalaen. Siden hen er den dog blevet overhalet lidt, men får en flot 8’ende plads. Den er målt til gns på 1.041.427 scoville – hvilket gør den ulidelig at få på smagsløgene.

7: Chocolate Naga Jolokia

Chocolate Naga Jolokia

Denne jolokia har samme egenskab som den alm. Naga Jolokia men er blot chokolade farvet og har derved fået et andet navn.

6: Pod varianter

Primo chili

Der er en chili gruppe kalder pod varianter der kommer ind på en 6. plads. De kan have navne som Primo, Jonah, Yellos osv og er målt op til 1.300.000 scoville.

5: Naga Viper

Naga Viper

Denne chili havde prædikatet at være verdens stærkeste chili i 2011, hvor den fik plads i Guiness rekordborg som verdens stærkeste. Senere er den blevet overhalet et par pladser men gør sig stadig på en top 10 i dag i 2015, 2016, 2017 og måske i 2018. Den er afbildet blodrød, og ser også af udseende ud som en rigtig stærk variation.

4: Trinidad Scorpion Butch T

Trinidad-Scorpion-Butch-T

Denne chili har også været forbi første pladsen på guiness rekord bog. Chilien der har fået navn fra sit oprindelsesland, nemlig trinidad og tobago er målt til 1.463.000 millioner på scoville skalaen og er derfor kun for de mest hardcore chili spisere. Butch i navnet er fra en mand i Mississippi USA der har lavet en stærk sauce, som derfor har god kendskab til de stærke chilier på arkedet og har defor fået navnedel i denne chili.

3: 7 pod douglas

pod-douglas

Er navnet på bronzemedaljen i denne chilikonkurrence, efter de stærkeste chilier på markedet. Var i 2012 verdens næststærkeste, men er blevet overhalet en plads siden da. Det anbefales, at der bliver brugt handsker eller andet beskyttelse til hænderne mens man skærer i denne chili samt at der er vinduer åbne, da vi nu er oppe i en chili styrke der ikke engang er sjove at få på hænderne eller være i rum med.

Den er målt op til 1.800.000 på scoville skalaen.

2: Trinidad Scorpion Moruga Blend

Trinidad-Scorpion-Moruga-Blend

Er 2’eren på vores liste. Der er lavet målinger på denne chili der har ramt over 2.000.000 på Scoville skalaen. Den er, som navnet indikere fra Trinidad og tobago og findes i det distrik i landet der hedder Moruga. Den har i 2012 fået prædikatet verdens stærkeste men er blevet overhalet af den om lidt omtalte førsteplads. Udseendesmæssig er det mindre røde, nærmest runde chili – den kunne godt minde om en skrumpet rød pebberfrugt, men jeg tror man bliver overrasket hvis man forventer samme smag på smagsløgene.

1: Carolina Reaper

Førstepladsen på chili listen er Carolina Reaper. Her bliver vi nød til at få en video på i stedet for billede. Sådan ser det ud når man spiser en Carolina Reaper. Det er i dag kendt som den stærkeste chili på markedet med dens over 2.200.000 målt på Scoville skalaen. Den meget røde chilifrugt er en krydsning mellem en habanero og en naga og bliver ca en halv meter høj plantet. Den har brug for 30 grader døgnet rundt indtil bladene er foldet ud. Derefter klarer den sig ved alm stuetemperatur. Der er anbefalet handsker ved håndtering. Carolina Reaper kan købes hos Chilish.com

Her har vi præsenteret de 10 stærkeste chilier målt på en scoville skala. Held og lykke med din chili smagning og husk noget koldt at drikke til 🙂

Dyrk dem selv!

Det er nemt at købe chilifrø og dyrke dine egne chiliplanter.
Hos Plantorama kan du læse en god manual til hvordan du dyrker dine chiliplanter fra frø.
Hos Swiish kan du køb et chilisæt med mange forskellige chilifrø.