Stor, lille, tyk eller tynd, der findes højst sandsynligt ikke en eneste mand, der ikke har en T-shirt i skabet eller skuffen. Den ikoniske T-shirt, hvis navn kommer af T-formen, er i dag umulig at komme udenom, men hvis man tænker mere end 100 år tilbage, fandtes den slet ikke.

 

Startede som undertrøje

De første T-shirts blev båret af den amerikaske hær under 1. verdenskrig som undertrøjer under uniformen. De var både blødere og langt mere behagelige end de uldne uniformer.

 

At T-shirten er blevet en del af modebilledet, kan vi bl.a. takke Marlon Brando og James Dean for. Efter at disse herrer trådte frem på film og billeder i T-shirts, begyndte datidens ungdom nemlig også at bære T-shirten “uden på tøjet” som en del af tidens rebelske ungdomskultur.

 

En udødelig klassiker

Siden er der sket meget, og med sportsbeklædningens indtræden i moden, er T-shirten blevet noget, man kan bære til hverdag, til fest og på jobbet.

Ja faktisk findes der nok ikke et eneste sted eller en lejlighed, hvor en T-shirt ikke passer ind og det vurderes stadig, at det er den mest anvendte beklædningsdel kloden rundt.

 

I Scandinavian betragtes T-shirten i dag, som værende en fundamental del af en hver mands garderobe og den sælges også som en basisvare sidestillet med strømper, underbukser og undertrøjer.

 

Nutidens T-shirt

I dag er det ikke kun den klassiske T-shirt med korte ærmer og rund hals, der sælges.

 

Afhængig af hvad moden byder på kommer T-shirten i alle mulige modeller og variationer. V-hals, langærmet, stribet, printet og ikke mindst med tryk eller logo.

Nogle nye modeller/ designs overlever blot én enkelt sæson, mens andre bliver så efterspurgte, at de fortsætter ind i den efterfølgende.

En ting er dog sikkert, den klassiske ”hvide” med de korte ærmer og rund hals, kan man altid få.

 

Udover de forskellige udtryk er der også kommet stor fokus på udvalget af de størrelser T-shirten udbydes i. Flere tekstilvirksomheder laver t-shirt til store mænd og af dem, der har specialiseret sig i plus size kollektioner sælger de t-shirt i store størrelser op til en størrelse 8XL.

 

Statement T-shirt

Udover at være en gammel klassiker, som kan rede enhver tøjkrise, er T-shirten også blevet en mulighed for at udtrykke hvem man er og hvad man står for og ”tilnavnet” statement T-shirt, er blevet et velkendt modefænomen.

 

Ved hjælp af tryk eller print af grafik, foto eller tekst kan man signalere sit eget personlige ”budskab”. Kombinerer man det med andre cool beklædningsdele kan man skabe sit helt eget look eller unikke attitude.

 

T-shirten med et særligt statement er for alle. De er både til manden, der bevidst ønsker at skille sig ud med et provokerende eller tankevækkende budskab og for ham, som nyder den casual stil statement T-shirten giver.