Det er nemt at købe ny bil, ikke? Man smutter bare ned til sin lokale bilforhandler med en kuffert fuld af penge og smutter derfra igen med en ny bil. Sværere behøver det vel ikke at være, vel? Men det er det. Vi lever i et land, hvor der altid er en masse besvær med alting, fordi folk er nogle idioter. Staten sikrer, at man ikke bliver snydt eller gør noget andet dumt, fordi folk ikke selv kan finde ud af det. Det er desværre ikke muligt at frasige sig alle de her ”goder” som de kalder dem, men lad os nu ikke snakke for meget om, hvad vi ikke kan ændre. Folk er som sagt nogle idioter, og det gælder også mange danskere, som på trods af alle statens regler og så videre, der er til for at begrænse og beskytte borgerne, så begår danskerne stadig nogle dumme fejl, når de køber en bil. Vi er nået frem til tre fejl, som mange danskere desværre begår, når de køber bil.

Den første fejl vi vil gøre opmærksom på her er, at man ikke bare skal købe den første bil, der ser ud til at opfylde ens krav og behov. Det er ikke en specielt begavet måde at bruge sine penge på, selv hvis du synes, det ser ud til at være et godt tilbud. Hvis du ikke har virkelig godt styr på, hvad forskellige biler plejer at koste i dagens Danmark, så skal du ikke falde for en sælgers ord, der selvfølgelig kun har til formålet at flytte penge fra din konto og ind på deres.

Noget andet er at købe en bil uden at få så meget ekstra med fra forhandleren som muligt. Alt fra forsikring til ekstraudstyr er til forhandling, hvis du er villig til at diskutere det lidt. Det kræver typisk også en del tålmodighed og andre ting, du kan tilbyde ham. I den forbindelse kan det være godt at have en brugt bil, som man kan smide med oven i for til gengæld at sænke prisen, bedre sædebetræk eller hvad end det nu er, man har lyst til at forhandle om.

Den sidste og nok største fejl vi vil nævne er, at mange danskere slet ikke undersøger muligheder uden for landets grænser. Import af bil fra tyskland er nemlig en anden mulighed, hvis du ikke har noget imod al det juridiske besvær eller kan finde en pålidelig importør, der specialiserer sig i lige netop at importere biler. Tyskland er dog ikke det eneste land, der kan være værd at importere fra, men det er igen noget, du bliver nødt til selv at sætte dig ind i, hvis du gerne vil spare penge på din nye bil.