Er du lidt træt af den måde, dit soveværelse ser ud på, og drømmer du om at få et mere indbydende look, der er rarere at opholde sig i? Så læs med her, hvor vi ser på, hvad du kan gøre for at opgradere dit soveværelse.

Der er flere indsatsområder, man kan se på, når man vil lave om i sit soveværelse. Ofte kan en gang maling gøre en stor forskel, men også møbler, planter og billeder kan bringes i spil. Det afhænger naturligvis af, hvor meget du vil gøre ud af det.

Skab liv med planter og farver

Mange mennesker bruger soveværelset som en slags opbevaringsrum, som de så også sover I. Dette kan være uhensigtsmæssigt, da det jo egentligt ikke er rart at ligge og sove i et pulterkammer, ligesom det måske heller ikke er det mest romantiske, når man drømmer om en dejlig stund med sin honey-bunny. Der er det ikke optimalt at se på tørrestativer eller spande med maling. Ved at rydde grundigt op og skille dig af med det, du ikke bruger og dernæst anskaffe møbler, der kan rumme dine ting, er du godt på vej.

Når du har ryddet ud og skaffet den rette opbevaring, kan du kigge på ting som maling til væggene, der som nævnt kan gøre en stor forskel. Du kan vælge at male hele værelset med den samme farve maling eller skabe kontrast ved at male en enkelt væg med en anden farve maling.

Andre elementer, der kan være med til at skabe et nyt og flot udtryk i dit soveværelser er planter og billeder. Grønne planter af forskellig slags er et sikkert trick til at skabe en god atmosfære i ethvert rum, men husk at vande dem. Billeder giver rummet personlighed og er rarere at være i rum med udsmykning på væggene end i et helt uden. Her bør du vælge motiver i lyse farver og med relativt neutrale temaer, så dine tanker ikke bliver forstyrret, inden du skal sove.

Der er altså mange ting, man kan gøre for at pifte sit soveværelse op og skabe et nyt og forfriskende look.