Vi lever i et samfund, hvor alt og alle du møder presser dig til at følge med strømmen og blive en møtrik i maskineriet. Det skal ikke forstås på den måde, at folk konstant fortæller dig, at du ikke må skille dig ud eller på nogen som helst må være anderledes. Det er derimod langt hen ad vejen et passivt pres, der findes overalt i vores samfund. Et samfund hvor alle forventer at du færdiggøre en uddannelse, starter din karriere finder den eneste ene for dig, bliver gift og får børn, som sammen med din karriere bliver omdrejningspunktet for de næste par årtier af dit liv, hvorefter målet er pensionen, som endelig lader dig slappe lidt af – sammen med børnebørnene. Det kan være ganske befriende og terapeutisk at gå imod strømmen, da det at følge strømmen alt for nemt bliver en vane, der låser dig mentalt fast i det ’normale’ liv.

Én måde du kan skille dig ud på er ved konstant at forsøge at overraske folk. Ved at sætte dig ind i hvad folk forventer af dig og gå i den stik modsatte retning stikker du hovedet ud af strømmen, så du ikke glemmer, hvad livet ellers kan byde på.

En anden ting du kan gøre er at ændre dit udseende på en måde, der hverken følger moden eller en af de største stereotyper, for eksempel ved at bruge hair extensions i forskellige farver. Ved at sætte dig ind i hvad stereotyperne er holder du din empatiske evne ved lige.

Hvis du er en pige så kan du prøve at lade være med at bruge make-up. Det er der måske ved at være så mange der gør, at man ikke rigtig skiller sig ud, men det afhænger også af, hvor man opholder sig. Så hvis alle omkring dig bruger make-up, kan du give det et forsøg. Hvis det modsatte er sandt kan du selvfølgelig skille dig ud ved at være en af de første til at bruge make-up. Det gælder nok især for det andet køn, men du bør spørge dig selv om det er værd at skille sig ud på den måde.

Endnu en nem måde at skille sig ud er at have en eller anden lille ting, der er ganske unik. Det kan være et badge med en organisation du er med i eller gerne vil støtte såsom Greenpeace eller en kasket med logoet fra dit yndlingsband eller en kunstner du godt kan lide. Du kan ligeledes hænge plakater, malerier eller lignende op i dit hjem så dem, der kommer på besøg, ved mere om dig. Hvis du gerne vil skille dig ud bliver du trods alt nødt til at kommunikere noget unikt på en eller anden måde.