Når man tager ud at spise på en restaurant, sker det af lidt forskellige grunde. Nogle gør det fordi de ikke rigtig gider at lave mad denne dag, nogle gør det for hyggen og nogle igen for at få en god smagsoplevelse ud af det. Folk der tager ud at spise har også meget forskellige præferencer – helt fra at tage den første og bedste McDonalds med fast food til Noma i den anden ende af skalaen. Vi har her givet vores bud på 5 fantastiske restauranter du skal prøve, som du måske ikke kendte i forvejen. Vi har udeladt de allermest kendte restauranter og de gængse fastfood kæde, for at give dig muligheden for at opleve noget nyt.

Herthadalen

Herthadalen er beliggende for enden af nordeuropas længste allé. Alléen er en del af ledreborg gods, for at give en fornemmelse om hvor vi er geografisk i Landet. Herthadalen er især brugt som selskabslokaler til bryllup, konfirmationer og andre festlige arrangementer, men fra April – December har restauranten åbent hver fredag fra 1800 og fra juni – august er der åbent for frokost. Denne mulighed for at tage på restauranten ville jeg ikke lade gå til spilde, hvis man er i nærheden da det er skønt køkken. Der er udover dette også arrangementer på højtider, så som mortens aften, påske osv.

Et eksempel på en aften kunne være en af deres grillarrangmenter som indeholder snacks, forret hovedret m/ salat og en dessert. Det kan kun anbefales herfra at tage på Herthadalen.

Cocks and Cows

I hjertet af København ligger restauranten Cocks and Cows. Er man i hovedstaden og er vild med en god burger, vil jeg på det kraftigste anbefale at vælge Cocks and Cows over McD, Burger King og de andre fast food kæder man kender så godt. Restauranten på Gammel Strand i indre københavn er kendt for sine gode burgere og har flere gange vundet den pris i AOK. Vælg en af deres gode burgernavne med en gang twister fries og lidt chili mayo til og så har du et burger måltid der slår en Big Mac – big time.

Lucky Sushi

Er du vild med sushiverdenen, så skal du tage et kig forbi Lucky Sushi. Lucky sushi har 3 restauranter på sjælland i Køge, Slagelse og Greve – og de serverer den lækreste friske sushi. Lucky sushi kører både med en alt du kan spise menu, ellers kan du vælge fra deres gode menukort. Har du kun prøvet sushi på kinesiske buffeter og lignende anbefaler jeg, at du prøver et sted som Lucky Sushi, da den friske sushi der bliver serveret på et sådant sted bare smager meget bedre. Lucky sushi serverer tilmed nogle lækre forreter, hvis du køber all you can eat menuen. Prøv teriyaki saucen til din sushi som supplement til soja, det smager super lækkert.

Krogs fiskerestaurant

Det er ikke de fleste der vælger at tage ud at spise på fiskerestaurant, når man skal ud at spise. Det er lidt en skam, når der findes en så lækker fiskerestaurant som Krogs fiskerestaurant. Du kan få en tre retters menu for 345 kr – hvilket er en god og rimelig pris for en tre retters i den kvalitetsklasse. Du kan få retter som pocheret pighvar, bouillabasse, stegt rødspætte og mange andre lækre ting fra vandet. Restauranten er placeret på gammel strand i KBH og er værd at tage et kig forbi, hvis du er glad for fisk.

Retour steak II

Skal du have en god og lækker bøf. Så ville jeg ikke tøve med at tage forbi Trommesalen 5, i KBH. Her er retour steak beliggende. Kender man allerede Retour steam I er der ikke det nye under solen, da menuen er næsten identisk, der var dog begyndt at være tradition for at afvise mange kunder på 1’eren, så der måtte laves en restaurant mere. Retour steak har en fremragende bøf bearnaise, eksempelvis med rib eye fra Uruguay, der leverer rigtig mørt kød. Dertil kan fås lækre forretter og gode desserter.

Vi håber at du med vores restaurant tips, kan finde nogle nye og spændende steder at spise, når du skal ud at spise.