Går du med drømmen om at blive iværksætter? Her får du 5 hurtige råd, som du kan støtte dig op ad.

 

Ikke verdens undergang at fejle

Først og fremmest skal det siges, at det absolut ikke er verdens undergang at fejle.

I Danmark har vi efterhånden tabuiseret det at fejle, og gå konkurs som iværksætter. Mange andre steder i verden anses det også som en styrke, da man tilegner sig ny og uvurderlig viden samt erfaring.

Man kan ikke undgå at fejle som første gangs-iværksætter. Opfat derfor fejltagelser som vigtig læring fremfor nederlag.

 

Vær tålmodig

Det kræver tålmodighed som iværksætter. Rom blev ikke bygget på én dag, og det samme gælder ved iværksætteri.

Start langsomt ud hvor du i begyndelsen evt. har dit fuldtidsjob ved siden af, og bijobber som iværksætter sideløbende. Du behøver ikke starte ud med store udgifter til kontormøbler og kontorleje.

Når du begynder at genere overskud på et acceptabelt niveau, kan du starte på fuldtid som iværksætter.

Det kan ligeledes anbefales, at du samler så meget erfaring som muligt inden du starter 100% selv. Jo mere erfaring, jo bedre rustet er du til at stå på egne ben.

Byg desuden dit netværk større, og skaf så mange kontakter som muligt.

 

Internettet er fuld af muligheder

Du ved det måske allerede, men internettet er fuld af muligheder – Du skal bare huske at benytte dig af det.

Sørg for at have en god hjemmeside som er søgeordsoptimeret, så potentielle kunder kan finde dig via Google.

Størstedelen af fremtidens kunder skal findes online, og derfor kan det være afgørende for dig som iværksætter, at være stærkt repræsenteret på online og digitale platforme.

Sæt dig grundigt ind i forskellige online/digitale marketing features, så du selv kan løse størstedelen af opgaverne og derved spare penge.

 

Tjek på økonomien

Som iværksætter kan det hurtigt gå hurtigt, og en masse ideer vækkes til live. Men hold øje med økonomien. Især første gangs-iværksættere har tit og ofte ikke den helt store kapital. Hav derfor styr på dine faste udgifter, og lav realistiske budgetter som kan overholdes, så du er sikker på at du har nok penge til at betale for dit kontor.

Brug dine likvider med omhu. Spar penge på smarte og fancy kontormøbler, og brug dem på at skaffe kunder i biksen – altså markedsføring.

 

Identitet og strategi

Skab din egen unikke identitet som iværksætter. Vær helt klar og præcis i din strategi. Hvad sælger du? Hvem sælger du til? Hvor sælger du?

Pas på med at ville for meget på én gang. Vælg en enkel og ligetil tilgang, hvor dine kunder kan identificere dig som virksomhed uden problemer.