Kan dig og din partner godt lide mode, trends og boligindretning? Og er I gør-det-selv folket, som godt kan lide at skabe noget personligt I jeres indretning? Så får du her en håndfuld inspirationstips, som forhåbentlig kan give jer et par gode idéer. Ved at gøre det selv, får du det lige som du vil have det og kan skabe noget, som ingen andre har. Det er med til at give din bolig kant og karakter.

 

Lav et rustikt plankebord

Spisebordet er et af de steder, hvor vi tilbringer mest tid. Det er her vi spiser de fleste måltider og hygger med venner og familie og gode middage. Der er ikke noget så flot, som et lækkert plankebord. Men de koster kassen, hvis du skal købe dem fra ny. Hvad med at lave en billigere variant selv? Har du eller nogen du kender, nogle gamle planker liggende, så kan disse måske bruges. Ellers kan du finde nogle hos din lokale trælasthandel og måske endda få dem til at skære dem til for dig. Når du har fået plankerne hjem, så skal de slibes til med rystepudser og sandpapir, så der ikke er splinter og knaster, du kan hænge fast i. Efter slibningen skal plankerne behandles med et par omgange bordpladeolie eller lak. Når olien er tørret skal plankerne skrues sammen til en bordplade. Skru en bjælke fast på tværs på undersiden i hver ende. Så er der kun tilbage at vende pladen om og lægge den på et par bordben. Så har du et helt personligt spisebord, som helt sikkert vil vække begejstring, beundring og respekt hos gæsterne.

 

Skab en WOW-effekt

Skab en WOW-effekt et sted i dit hjem, som dine gæster vil stoppe op ved og spørge ind til historien bag. Skab fx en billedvæg med rammer i forskellige størrelser med dine personlige minder, evt. side om side med citater, tegninger, plakater, postkort og posters, I har samlet gennem tiden. Det kan også være en væg med et flot og iøjnefaldende tapet kombineret med et billede fra en anden tid. På denne måde kan I kombinere gammelt med nyt på en moderne måde. En anden måde at skabe en WOW-effekt på er, at gå på loppemarkedet, byggepladser og lignende og finde noget, der kan passe ind i jeres hjem. Det kunne være et par gamle biografsæder, store industribogstaver eller emaljeskilte, som alligevel skulle kasseres.

 

Leg med lamper

Fyld din væg med fine fatninger, farverige ledninger og sjove pærer eller køb dig til en mini-make-over af rummet med flotte nye lamper. Hæng fx flere af de moderne Caravaggio lamper i en klynge og skab et moderne look. Bland gerne farverne for et mere personligt udtryk. Gå også på udgik efter spændende standerlamper i den lokale genbrugs og på antik – og loppemarkeder. Det kan være, at du er heldig at gøre et kup! Et andet lille tip er at anvende små lamper, som du kan flytte rundt med alt efter behov og situationer. Her vil den moderne Follow Me lampe være en oplagt mulighed. Lamper er den helt sikre og nemme måde at skabe hygge på. Derudover er det en forholdsvis billig måde at gøre noget ved din indretning på. Lamper er også en nem måde at lege med farver og former på, da lamperne ikke ”larmer” så meget som fx en helt blå stue eller den røde sofa.

 

Bland nyt og gammelt

Hvis I er gør-det-selv-parret, så kan I måske også lide at samle forskellige småting og nips, som I tænker kan gøre glæde senere. Prøv at samle de forskellige vaser, arvestykker, souvenirs m.m. på et tableau med en grøn plante, en vase med blomster eller grene og gerne med en indrammende plakat bagved. Bland gerne nyt og gammelt for et helt unikt look.  Skab hygge med enten farmors gamle lysestage eller den moderne Follow Me Lampe. Alle disse personlige ejendele, som I har samlet gennem tiden er med til at give dit hjem et helt personligt præg med en god historie bag.

 

Sæt kulør på

En meget effektiv måde at ændre sin boligindretning på er at ændre på rummets farver. Du behøver ikke at kaste dig over det helt store projekt med en mintgrøn stue, bare fordi den farve lige er oppe i tiden. Selv mindre elementer har en stor effekt og det er noget, I kan gøre selv. Vælg fx en endevæg, der godt kunne bruge lidt fokus og mal den i en enkel afdæmpet farve. Det kan være væggen bag sengegavlen, endevæggen i stuen eller en væg i entréen. Selv en væg i afdæmpede farver, vil skille sig ud og give en god effekt, når det kun er den ene væg, der får farve. En anden løsning kunne også være at vælge et smukt og effektfuldt tapet og sætte det op på denne ene væg. En tredje løsning kunne være at male en overflade med sort tavlelak, så den kan bruges til beskeder bagefter. Det er fx meget anvendeligt i køkkenet til madplanner, beskeder, ugeplanner osv.