Der er mange fantastiske bøger derude, og det kan være svært at vælge, hvilke man skal have på hylden. Men der er nogle bøger, der er klassikere og som alle bogelskere burde eje. Disse bøger er ikke bare velskrevne og med en god historie, men de er også fortællinger der har stået tidens test. Disse bøger herunder er også særligt velegnet til børn i skolealderen 8-12 år. Du finder her bøger man skal læse:

1. Huckleberry Finn af Mark Twain

En klassiker der handler om drengen Huckleberry Finns eventyr på floden Mississippi. Bogen udkom første gang i 1884, og den er stadig lige så aktuel i dag, som dengang den blev udgivet. Den er en humoristisk og poetisk bog, der er fyldt med spænding, eventyr og kærlighed.

2. Jeg er nummer fire af James Frey

Jeg er nummer fire er første bog i en serie på syv bøger, og den handler om John Smith, der er en af de sidste overlevende fra et udslettet alien folkefærd. John må lære at leve blandt jordens mennesker, mens han kæmper for at finde de andre overlevende og for at beskytte jorden mod de onde aliens.

3. Alkymisten af Paulo Coelho

Alkymisten er en fortælling om en ung fårehyrde der drømmer om at finde en stor skat. Han rejser ud i verden for at finde denne skat, og undervejs opdager han sin sande dygtighed og kald. Bogen handler om at finde sig selv og forfølge sin drøm.

4. Harry Potter og De Vises Sten af J.K. Rowling

Den første bog i den populære Harry Potter serie. Harry Potter er en ung troldmand der bliver sendt til troldmandsskolen Hogwarts, hvor han og hans venner skal lære at bruge deres magiske kræfter. Men snart finder de ud af, at der er en ond troldmand der er på jagt efter en magisk sten, og Harry og hans venner må stoppe ham før det er for sent.

5. Hobitten af J.R.R. Tolkien

Hobitten er første bog i Ringenes Herre serien. Bilbo Baggins er hobitten, og han tager på et eventyr med Gandalf og 13 drager, og de skal passere den ondes realm, hvor de møder mange farer på vejen. De skal kæmpe mod drager, onde trolde og orker, og de møder også en masse andre spændende væsner.

Konklusion

Det er svært at finde en enkelt klassiker som alle har læst, men disse bøger herunder rammer klassikernes hovedelementer, og de indeholder alle nogle centrale budskaber. Det er bøger der er fortællinger, som alle burde læse.