Går du og overvejer at anskaffe en elbil, men er der noget, der holder dig tilbage? Der er generelt mange skadelige myter om elbiler derude. Vi tager her et kig på nogle af de mest udbredte myter, så du forhåbentlig kan blive mere tryg ved tanken om at vælge en elbil næste gang du skal have ny bil.

1. Elbiler har ikke tilstrækkelig lang rækkevidde

Elbiler får hele tiden længere og længere rækkevidde. Hvis vi f.eks. tager et kig på to BMW-modeller, BMW iX3 og BMW i4, så har de en rækkevidde på hhv. 459 og 600 km. Det overstiger langt det gennemsnitlige daglige behov. Det skal dog lige siges, at rækkevidden jo stadig afhænger af, hvordan din kørsel er. Hvis du kører meget aggressivt og hurtigt, skal der bruges mere kraft af batteriet, og så vil du ikke opnå samme rækkevidde. Elbiler er dog ikke længere så påvirket af temperaturen mere som de har været. Lave temperaturer påvirker altså ikke rækkevidden så meget mere, så du vil ikke se så stor en reduktion i rækkevidde til vinter som førhen.

2. Det tager lang tid at oplade en elbil

En bil (uanset model) står i gennemsnit parkeret 23 timer i døgnet, så hvis vi blot oplader vores biler som vi gør vores smartphones, nemlig om natten, så har bilen rigeligt med tid til at blive ladet op, inden den skal bruges næste morgen igen. Ja, det tager selvfølgelig stadig længere tid at oplade en elbil end at tanke den, men det behøver altså ikke være en hindring – og det vil det heller ikke være, hvis du blot anskaffer dig en hjemmelader til elbil. Det skal også lige nævnes, at du ved hurtigladestationer kan oplade din elbil op til 80 % kapacitet på blot 30 minutter, så du kan sagtens få den opladet hurtigt, hvis du har behov for det.

3. Der er ikke nok strøm til elbiler

Det siges at dagens elnet ikke ville kunne klare at alle biler drives på el. Det er dog ikke alle, der skifter samtidig, og det betyder, at der absolut ikke er grund til bekymring på nuværende tidspunkt. Elbilen er desuden også så energieffektiv, at den totale forøgelse af el-anvendelsen ikke bliver så stor.

4. Elbiler er dyrere end almindelige biler

Det er sandt. Indkøbsprisen er stadig højere. MEN udviklingen går hurtigt på området, så i takt med at efterspørgslen stiger, vil produktionen blive udviklet og priserne vil falde. Der er dog allerede nu mange økonomiske plussider ved at eje en elbil:

–          Værdien som personalegode er lav

–          Energiomkostningen pr. km er meget lav

–          Elbiler er en del mindre vedligeholdelseskrævende som konventionelle biler

5. Der er ingen køreglæde i elbiler

Det er slet ikke tilfældet. Forbrændingsmotoren, gearkassen og transmissionen fjernes, så der er en del vægt, som forsvinder på trods af at elbilens batteri også vejer en del. Det giver et lavt tyngdepunkt med herlige køreegenskaber som resultat. Derudover har elbilen også et jævnt drejningsmoment, hvilket betyder, at accelerationen er både direkte og smidig. Du udnytter nemlig her alle hestekræfter fra start.