Vin er en af de mest udbredte drikkevarer i verden, og der er utrolig mange af os, der nyder et glas vin til maden, eller måske bare fordi. Men der er faktisk en hel del ting, du måske ikke ved om vin. Her er 5 ting, som du kan blive klogere på.

1. Ikke alle vine bliver bedre med tiden

Mange kender måske udtrykket, "vin bliver bedre med tiden", men dette er dog ikke altid tilfældet. For at en vin bliver bedre med tiden, kræver det, at den har et godt potentiale, og ikke alle vine har dette, da de fleste vine er lavet med tanke på at smage bedst nu og her.

2. Vin er ikke bare kun lavet af druer

Mange tror, at vin kun er lavet af druer, men dette er dog ikke tilfældet. Vin kan nemlig laves af mange forskellige ting, som eksempelvis vandmelon, jordbær, banan og tranebær. Der er også nogen, som laver vin af hvidløg og chili. Dertil findes der også vine, som er lavet af æbler, pærer og en masse andre frugter. Så det er altså ikke kun druer, der kan bruges, når der skal laves vin.

3. Prisen afgøre ikke vinens smag

Mange af os tror måske, at en vin er bedre, fordi den er dyrere. Men dette er dog ikke tilfældet. Det, der gør en vin dyr, er, at der er blevet brugt mange arbejdstimer på vinen i produktionsprocessen. Det handler måske mere om snobberi, end forbedring af smagen.

4. Vin blev opfundet af babylonerne

De første vinelskere var højst sandsynligt babylonierne, og de startede med at lave vin omkring år 4000 før Kristi fødsel. Dette er dog noget ældre, end mange troede, da man ellers troede, at det var de græske vinbønder, der blev de første til at lave vin.

5. Vin gør dig ikke klogere

Vin kan måle din intelligens, så hvis du drikker meget vin, betyder det ikke, at du er mere intelligent, end dem, som ikke drikker så meget vin. Studier har nemlig vist, at de, som drikker meget vin, har en IQ, der er lavere end dem, som drikker mindre vin. Vin gør dig altså ikke mere intelligent, så det er måske ikke så smart at drikke for meget vin.

Konklusion

Som du kan se, er der en hel del ting, du måske ikke vidste om vin, og dermed er der nok nogle ting, som du måske ikke har troet på før, men som nu måske er blevet klarere.