Hvis du er som de fleste, så går du nok og drømmer om at få en trænet krop. Når du læser eller hører ordene ”trænet krop”, så får du sikkert nogle tanker, om hvordan sådan en ser ud. Du ved, hvordan din drømmekrop ser ud, men du er der måske ikke helt endnu. Hvis du er ligesom de fleste, har du nok heller ikke oceaner af tid til konditions- og styrketræning. Derfor bør du fokusere på de øvelser, som giver dig de bedste resultater, for hvem gider spilde deres tid i træningscenteret? Her har vi samlet de 8 øvelser, som er et must i dit træningsprogram:

1. Squat

Squatbevægelsen er den af de mest basale menneskelige bevægelser, og en som vi bruger dagligt. Squat er af mange kendt som kongen over alle øvelser, og den rammer rigtigt mange muskler i kroppen. Tilmed kan de både udføres med vægte og helt uden træningsudstyr

2. Dødløft

Når squatten bliver kaldt kongen, så har den også en dronning, nemlig dødløft. Øvelserne minder om hinanden, men rammer alligevel kroppen forskelligt. Dødløft rammer bagsiden af benene og ryggen i højere grad end squatten.

3. Bænkpres

For at have alle de tre store løft bør du selvfølgelig også have bænkpres med. Hvis du får lagt et godt grundlag i bænkpres, vil det hjælpe dig meget i al din overkropstræning, og hjælpe dig med at få et stort bryst. Overvej også variationen med håndvægte i stedet for vægtstang.

4. Planken

Hvis du vil have stabilitet i coreregionen er der en øvelse, som slår langt de flest andre øvelser i fitnesscenteret; Det er planken. Den er en meget grundlæggende øvelse, som du bør have med i din coretræning. Det er måske ikke den øvelse, der hjælper mest på en sixpack, men den gør dig stærkere i alle andre øvelser, hvilket kan hjælpe på at få drømmekroppen.

5. Pull ups
Pull ups kan være lidt svære at lave, hvis man ikke har kørt dem før, men den er en af de bedste øvelser til ryggen. Desuden ser det ret cool ud lige at kunne sende 15 pull ups afsted.

6. Skulderpres
I dit styrketræningsprogram bør du supplere din bænkprestræning med skulderpres. Skulderpres rammer mange af musklerne i skulderen. Så denne øvelse bør være med, især hvis du ønsker mere bredde på skuldrene.

7. Dips
Der findes mange forskellige variationer af dips, og langt de fleste er gode. Dips rammer rigtigt mange muskler i overkroppen alt efter variationen. Klassiske chest dips rammer f.eks. både triceps, skulder og bryst.

8. Løb
Selvom løb ikke ligefrem kan blive karakteriseret som en styrketræningsøvelse, så fortjener den en plads på listen. For løb skaber stabilitet, desuden rammer løb hele coreregionen. Hvis du også sprinter, kan du også få trænet benene ret meget.