Har du hørt om minimalisme? For de fleste handler det bare om at eje mindre tøj, makeup eller lignende, men for andre er det en livsstil. Det er altså forskellen på at have en regel man følger og så at inkorporere et koncept som en del af ens kerneværdier, principper eller livsfilosofi. Der er stadig ikke helt enighed om, hvad minimalisme er, men her kan du læse en anonym persons anekdote om, hvad det vil sige at være minimalist.

Det hele startede da hun en dag hørte om minimalisme fra en veninde. Det var et stort chok for hende at få øjnene op for, hvor meget hun forbruger. Det er ikke bare det, at alt det tøj hun køber er med til at ødelægge miljøet og koster hende personligt mange penge – det var det, at tøj havde en vigtig plads i hendes liv, så hun valgte at bruge meget af sin tid på at shoppe, snakke med sine veninder og det fleste andre hun mødte om tøj og i det hele taget have tøj i bagtankerne mere eller mindre konstant. Når hun gik rundt på gaden, gik en stor del af hendes fokus på at se på, hvad andre går rundt i. ”Hvorfor har han shorts på sammen med en skjorte? Ej hvor kikset; hun har en gul top på sammen med en hvid nederdel! Wow, det jakkesæt sidder stramt på en lækker numse.”

Eftersom det gik mere og mere op for hende, at tøj var en for stor del af hendes identitet, besluttede hun sig for helt at fjerne sit fokus på tøj. Hun havde hørt, at Mark Zuckerberg, manden der stiftede Facebook, gik rundt i identisk tøj hver dag, så hun besluttede sig for at gøre det samme. Det var ikke nemt i starten, men det blev kun nemmere hver dag – og så sparede hun en masse penge.

En dag kørte hun hjemmefra i sin Renault, men der gik ikke lang tid, før det gik op for hende, at bilen også er en ting, der koster hende mange penge hver dag. Hun havde en super lækker bil, der gjorde alle hendes kollegaer misundelige, men er det virkelig pengene værd? Hun spurgte sig selv: ”Er der virkelig ikke bedre ting, jeg kan bruge alle de her penge på?”

Hun fandt nemlig ud af, at det ikke bare er tid og energi, der skal bruges på meningsfulde ting. Vi har alle brug for penge, men for at få penge skal vi investere tid og energi. Det betyder dermed, at vi indirekte bruger tid og energi, når vi bruger penge. Ved at spare penge, sparer man tid og energi, der selvfølgelig skal bruges et andet sted, hvis det ikke skal gå tabt. I sidste ende betyder minimalisme for hende, at man så vidt muligt fjerner de ting fra ens liv, der bruger tid og energi uden at fremme ens personlige udvikling eller medfører til, at verden bliver et bedre sted.