Vi er alle sammen glade for, at vi lever i et fantastisk demokratisk land, der behandler alle sine borgere på en pæn og ordentlig måde. Langt de fleste af os er også overbeviste om, at denne måde at styre et land på, er den der fører til de bedste resultater på lang sigt. Ved at behandle sin befolkning pænt og ordentligt, giver man dem de bedste muligheder for at vokse som mennesker, og bidrage til det fælles bedste. Man slipper også for at folk bliver trætte af den dårlige behandling, og laver et oprør der fjerner dem der sidder på magten. Det virker ganske logisk, og det er noget ingen af os har problemer med at se, når det kommer til politik.

Der er dog andre områder i livet, hvor vi har tendens til at glemme denne logik. Et af de områder, jeg specielt har lagt meget mærke til på det sidste, er når det kommer til den måde vi behandler vores biler på. Selvom mange mennesker omtaler deres bil, som var den et medlem af familien, er det reelt de færreste der også behandler den på den måde. Langt de fleste danskere agerer en form for tyrannisk diktator når det kommer til den måde, de behandler deres bil på: de ser den som en slags slave, der bare skal gøre sit arbejde, og som man ikke gider bruget tid eller ressourcer på at holde glad.

Problemet er, ligesom et politisk diktatur, at den tilgang har en ganske begrænset levetid. Hvis du ikke lytter til din bil (helt bogstaveligt: biler har det med at sige underlige lyde, når der er noget galt), jamen så risikerer du at den brænder ud, og ikke længere kan udføre sig arbejde. Det er der ikke nogen der får noget ud af! Det er også langt dyrere at reparere en bil, som er blevet kørt helt i sænk, end det er at bruge lidt tid og penge på løbende vedligeholdelse.

Så jeg vil anbefale, at du begynder at behandle din bil så godt som du overhovedet kan. Overvej at give bilen en Hydrive rens, så den kan køre bedre og længere. Hvis ruden er i stykker eller du har ridser i lakken, jamen så kom da i gang med at bestille den stenslags reparation. Jo før du tager handling, jo billigere er det, og jo længere vil din bil kunne udføre sin plads her i livet. Din bil gør utroligt mange gode ting for dig hver evig eneste dag: den hjælper dig til og fra arbejde, giver du mulighed for at besøge venner og familie selvom de bor langt væk fra dig, og giver dig en helt enorm bevægelsesfrihed. Hvis du begynder at sætte pris på disse ting, og behandler din bil ordentligt til gengæld, så er det gaver den kan blive ved med at give.