Der er mange forskellige idéer om, hvordan ting skal gøres. Der er selvudnævnte eksperter i alt fra parforhold til forretning eller hvordan man bedst binder sine sko. Spørgsmålet er, hvem der er værd at lytte til og hvordan man bedst gør det. Hvis du er midt i at starte sit eget firma, giver det god mening at lytte til Jesper Buch og Martin Thorborg, og måske knap så meget mening at lytte til din velmenende kollega der har iværksætter-drømme, men ingen erfaring til at bakke sine idéer op. Hvad end du leder efter de rigtige personer at teame op med, eller blot leder efter gode citater til motiverende plakater, så er der massevis af kloge danskere derude det kan betale sig at kigge i kortene.

Nogle af disse skarpe hoveder lægger endda op til, at man lytter til dem. Sofia Manning er eksempelvis coach, og lever af at folk lytter til hende og sætter handling bag deres tanker. Andre er inspirerende udelukkende ud fra hvad de har opnået, her i blandt særligt iværksættere som Mads Peter Veiby der har formået at starte flere firmaer. Hvem vil ikke gerne være sin egen chef, og virkelig skabe noget der er ens eget?

Det fedeste er, når folk som Jacob Risgaard går ud og fortæller kort og godt hvordan man får success. Tricket er, at få noget til at lyde simpelt nok til at man får modet til at kaste sig ud i det, samtidig med det fører til store varige forandringer. Den viden kan man også få af at lytte til Lars Rohde – her skal man dog selv læse imellem linierne, og se hvad der fører til success.

Når det kommer til danske guruer kan man ikke komme uden om Toke Kruse og Casper Blom. Sjældent har der været så god information til rådighed, til de danske drømmere. Uanset om man står overfor nogle personlige valg, eller en genial forretningsidé, er der noget at hente i hvordan de to tænker. Der kan helt sikkert også være værdi i, at gå mere specifikt til værks. Hvis du overvejer at kaste dig ud i luksus-varer, så kig da på hvad Søren Bælum har gjort sig af tanker – han har lavet benarbejdet, ingen grund til ikke at drage nytte af det. På samme måde er det Konrad Kierklo du skal kigge efter og lytte til, hvis det du ønsker at lave en startup baseret på problemer du selv personligt har opdaget og gerne vil løse for dig selv og andre.

Vi har mange skarpe hjerner i vores dejlige land, og det er ikke for sjov Danmark betegnes som et videnssamfund. Drag nytte af det, og lyt til hvad disse mennesker har at sige – det er din personlige genvej til success.

Lyt til flere gode råd her

Bliv også klogere på en højskole