Jeg har lige fejret færdiggørelsen af familiens seneste tilbygning med en god flaske Champagne, og lidt grillmad til familien og de nærmeste naboer. Det vi fejrer er til dels, at bilen nu er beskyttet mod vind og vejr, men også i høj grad det faktum at jeg er blevet færdig med mit lille hjemmebygger-projekt – jeg har nemlig bygget carporten selv!

Det lyder måske som et støre projekt, men ved hjælp af et fuldt samlesæt til fik jeg faktisk den billigste og nemmeste måde at opbygge en ny carport på. Sådan et samlesæt kommer med fulde og detaljerede instruktioner, og de fleste kan konstrueres på en dag eller to. Der skal kun bruges de mest grundlæggende værktøjer, der typisk findes i ethvert hjem. Disse præfabrikerede samlesæt er generelt lavet af stål eller aluminium og leveres med alt, hvad du skal bruge for at færdiggøre byggeprocessen.

Der er 2 grundlæggende typer af metal carporte. Der er fritstående carporte, og så er der carporte, der fastgøres til dit hus eller en anden struktur. Inden for disse 2 generelle kategorier af carporte er der nogle underkategorier, der har at gøre med typen af tag. De carporte, der står alene, har tendens til at tag som vi kender det fra et skur. De carporte, der sættes samen med huset, har tendens til at have et fladt tag, eller enkelt og med en hældning. Alle typer carporte tjener specifikke formål, og  er ikke som sådan bedre end de andre.

Metal carport kits bruges ikke bare til at beskytte biler i disse dage. Folk bruger carports til alle mulige formål. I dag er der mange der benytter metal carporte som markiser til at dække verandaer og terrasser. Det er kun ved nærmere inspektion, at du man opdager, at disse strukturer rent faktisk er carporte. Metal carporte, der hænger ved huset huset, fungerer også so gode overdækkede legepladser til børn. Ved hjælp af et lille hegn giver disse carporte den perfekte beskyttede udendørs legeplads for børn.

Carporte der står frit kan bruges som et lysthus eller et picnic område med ly for vind og vejr, i din baggård eller ude i dit sommerhus. Hvis der anvendes en dobbelt carport, er der plads til hele 4 borde-bænke sæt under taget. Alternativt kan man uden problemer have et par borde og en grillplads   under en dobbelt carport. Ved hjælp af et par myggenet kan man let holde mygene ude, og nyde både dags- og aftentimerne ude i den friske luft. Med den rette beskyttelse mod elementerne kan udendørs samlinger fortsætte i enhver form for vind og vejr.

Det siger selvfølgelig sig selv, at carporte af alle typer og størrelser også kan bruges til at beskytte biler fra elementerne. Samlesæt kommer typisk i enkelt-bils eller to-bils. Der er også carporte designet specifikt til autocampre, som generelt er længere og højere end den gennemsnitlige carport.