Jeg ved godt, at vi alle sammen har forskellige idéer om, hvad der er sjovt at lave i sin fritid. Jeg vil dog anbefale alle og enhver, at kaste sig ud i det, som jeg bedst kan lide i hele verden: lange køreturer og god mad! Gerne på samme tid, hvis det ikke er mig der er bag rattet.

Og ja, jeg mener det er værd at prøve, også selvom du ikke har noget til fælles med mig. For jeg tror det er en kombination, der rammer noget helt essentielt inde i os mennesker, og at det derfor er en universelt genial idé.

Tænk over det: vi hader alle sammen, når ting bliver grå og kedelige. Den nemmeste måde for noget at blive grå og kedeligt på er, at gentage det samme mønster igen og igen. Det er tilfældigvis lige præcis det, 99% af danskerne gør fra mandag til fredag. Den samme kedelige rutine, de samme kedelige ansigter og kun en lille ny udfordring her eller der når man er heldig. Hvis man vil have farverne tilbage i sit liv, så er det med at bryde med rutinerne og få sig nogle nye oplevelser. Det er videnskabeligt bevist, at vores hjerner frigiver mere dopamin når vi oplever noget, vi aldrig har oplevet før. Det kan være at snakke med en ny person, bevæge sig rundt i et nyt og ukendt område, eller smage noget vi aldrig har smagt før. Det handler om at aktivere sanserne, og gerne så mange som muligt. Det er der, hvor biler og mad går ind og skaber den perfekte kombination.

Jeg ynder at invitere en god ven ud på en lang køretur hen over en weekend. Vi planlægger typisk hvor vi skal overnatte, men lader resten af rejsen være op til vores mave-fornemmelser. En anden vigtig ingrediens på køreturen er, at prøve så mange forskellige slags mad som muligt. Og ikke bare forskellige slags: det skal også helst være ting, vi aldrig har prøvet før.

Jeg har haft meget glæde af disse køreturer igennem tiden, men det hele er lige blevet 10 gange bedre. Det var nemlig blevet tid til, at jeg pensionerede min gamle Ford, og i stedet købte mig en Volvo XC90. Det er som om der er blevet skruet helt op for kontrasten på livets regnbue nu, og jeg får endnu mere ud af mit lille trick med biler og mad!

Så prøv det. Du vil være overrasket over, hvor stor en forskel det gør for dig liv både privat og professionelt. Jeg er den eneste der møder ind på arbejdet Mandag morgen med et kæmpe smil på læberne og energi til hele ugen. Min kone, der oprindeligt brokkede sig over at jeg kørte så langt væk, har også set hvor meget mere glad og energisk jeg er omkring hende og børnene. Så alle vinder på det!