Alle mennesker drømmer om succes på en eller anden måde. Det er selvfølgeligt ikke alle der ønsker at være på forsiden af Forbes, vinde en Nobel pris eller køre i en Lamborghini. Men det er blot nogle udbredte billeder på succes: begrebet dækker over meget mere end det. Reel succes er subjektivt, og afhænger af, hvad det er du gerne vil opnå. Det er opfyldelsen af mål der er vigtige for dig, ting det vil gøre dig glad at kunne sige, du har gjort.

Så succes er for alle, og der er plads til alle. Men hvis det er tilfældet, hvorfor er det så kun ganske få mennesker, der nogensinde opnår succes? Hvis du sætter dig ned og taler med ethvert menneske længe nok, vil du på et tidspunkt finde ud af, hvad deres billede på succes ville være. De ved hvilket slut-resultat de gerne vil opnå. Måske drømmer de endda aktivt om det, og håber at de en dag vil nå det. Men hvorfor håber de kun? Er held virkelig så stor en fakta i, at blive succesfuld?

Mange tror at det de mangler, er at finde vejen til succes. Den teknik, eller det trick, som alle de succesfulde mennesker har brugt. Hemmeligheden der gør, at man kan gøre drømme til virkelighed nemt og hurtigt. Så de køber bøger der lover opskriften på succes, eller tager til dyre foredrag. Men selv her er det meget begrænset, hvor mange der ender med at blive succesfulde. Hvordan kan det være?

Det skyldes ganske enkelt, at vejen til succes er lang. Alle kender vejen allerede: problemet er, at den er belagt med hårdt arbejde, ukendte faktorer og nederlag der skal tages med stiv arm. Det er hårdt arbejde at blive succesfuld, og de fleste mennesker kan ikke overskue at skulle gå i gang. Derfor leder de efter en genvej eller et trick: en måde de kan springe vejen til succes over på, og blot være der, hvor de drømmer om at være. Men det kan man ikke. Succes er altid en proces, ikke en destination. Succes er det daglige arbejde imod dine mål, en gentagelse af de samme handlinger dag ud og dag ind. Det er den løbende overvindelse af forhindringer – uanset om vi snakker trafik propper eller reparation af stenslag – der udgør succes. Nogle gange går alting godt, og andre gange går alting skidt. Men det er ved at blive på vejen, at man ikke bare bliver succesfuld, men allerede er det.

Så grunden til, at så få mennesker tager vejen til succes er, at de fleste stadig håber der findes en anden vej. Du kan bruge hele livet på, at håbe sammen med dem, eller du kan begynde din køretur mod succes i dag.