Når vi køber en gave til nogen, så gør vi det med en vis forhåbning om, at de virkeligt vil sætte pris på den. Det gør vores gaver selvfølgeligt generelt – om ikke andet, så er det jo et bevis på, at vi tænker på dem og gerne vil dem det godt. Men når det er juleaften, og der er massevis af gaver under juletræet, så kan det godt være svært virkeligt at gøre indtryk. Du er jo ikke den eneste der er kommet med en gave, og det er lidt for nemt for modtageren bare at sige et monotomt ”tak” og så gå videre til den næste gave. Det kan være hårdt for den, der giver gaven, at få så lidt og så kedelig respons på det vi har købt. Nogle vil måske mene, at det er modtageren af gaven der er problemet her: at vedkommende burde have været bedre opdraget, holdt fokus på gaven foran dem, og udtryk deres taknemlighed på en mere dybfølt måde. Men vi kan jo dårligt ændre på, hvordan andre mennesker opfører sig. Hvis vi skælder dem ud, så kan det godt ske de prøver at udtrykke taknemlighed, men den er ikke naturlig: den er udelukkende et produkt af, at de prøver at gøre os tilfredse. Det er ikke taknemlighed når det kommer fra sådan et sted: det er blot ord de føler sig pressede til at sige.

Jeg lægger derfor altid op til, at man selv tager ansvaret for, at slå benene væk under den man køber en gave til. Det handler om at finde en gave, der skiller sig ud på den helt rigtige måde. Noget der overrasker og behager i en sådan grad, at den der får gaven ikke har andre muligheder, end at stoppe op et øjeblik. Hvis der er meget stress på juleaften, så kan det stadig ske at fejle: der er trods alt meget at se til. Men i så fald satser jeg altid på, at give en gave, som de konstant vil lægge mærke til i dagene efter jul. Hvis jeg gør det godt, så får jeg næsten altid et rosende og taknemligt opkald før nytårsaften, hvor jeg bliver takket godt og grundigt for min gave.

Hemmeligheden bag denne type gaver er, at give dem noget der er unikt og spændende. Gerne en smule vovet. Det skal være noget de enten giver en central placering i deres hjem, eller som de finder frem i deres mest intime øjeblikke.

Den letteste gave at købe i den sammenhæng er noget lækkert design. Hvis du køber en ph5 designerlampe i gave til nogen, så vil den med sikkerhed få en central placering i deres hjem. Det betyder at de ser den, og bliver behaget af den, hver eneste dag. Det er noget der vækker tålmodighed!

De mere intime gaver afhænger i høj grad af, hvem modtageren er. Hvis det er en partner du køber gave til, så kan du overveje at give dem en Sinful julekalender 2022 før December overhovedet starter. Så er der spænding hele vejen op til jul, og så kan du eventuelt runde det af med, at give dem en helt særlig julegave på selve juleaften (som du dog måske ikke bør ligge under juletræet, hvis der er børn og sarte sjæle til stede!).