Som virksomhedsejer kan det være vanskeligt at holde styr på alle omkringliggende data, som vokser frem fra mængden af data fra transaktioner, interaktioner og observationer fra det offentlige rum og den enkelte virksomhed. Det er data fra sociale netværk, fra e-commerce systemer, traditionelle IT-systemer, sensorer i videokameraer, maskiner og udstyr og consumer devices. Det er data om kundernes købsadfærd, livstil og meget mere.

 

Virksomhedsejere bør se data, som det helt nye råstof, når der skal skabes øget og anderledes værdi for kunderne – og dermed for virksomheden selv. Disse enorme mængde data giver en ny og helt konkret kilde til indsigt, som enhver klog og succesfuld virksomhed bør bruge aktivt til at træffe en lang række beslutninger. For at træffe de rigtige beslutninger, bør man ikke blot følge sin intuition eller mavefornemmelse. Men i stedet benytte sig af den enorme mængde data, som virksomheden har til rådighed, og træffe beslutninger på et faktuelt grundlag. Jo mere faktuelt et beslutningsgrundlag er, jo bedre er det.

 

En datadreven virksomhed eller forretning kan med hjælp fra data få et konkret og realistisk billede af sin situation. Dette gælder både fortid og nutid. Derudover kan virksomheden  forudsige tendenser og trends for sin fremtid. Dette giver en unik mulighed for at få alle de vigtige informationer, inden du træffer en beslutning, som har stor betydning for din virksomhed. Undersøgelser viser at virksomheder og forretninger, som er datadrevne i gennemsnit er 5% mere produktive og 6% mere profitable end sine konkurrenter. Derfor bør du, som virksomhedsdrivende, elske dine data, og få mest mulig ud af dem, således du kan drive en bedre og mere succesfuld forretning.

 

Det kan dog være en stor og krævende opgave at få indsigt i disse enorme mængder data. Derfor bør du fokusere på at optimere dine business intelligence værktøjer, som giver dig mulighed for at forstå dine data gennem forskellige former for statistikker, visualiseringer, simulering og modeller. Et program som Microsoft SQL Server er Microsofts business intelligence- og data warehouse-platform, som kan hjælpe dig og din virksomhed med at opnå større indsigt i og hurtigere resultater med din virksomheds store mængder af data. Så elsk dine data og brug dem aktivt, hvis du vil flere skridt foran dine konkurrenter, det kan ses på både vækst og bundlinjen.