Vin er noget, de fleste har en mening om. Mange danskere får sig et glas vin til aftensmaden hver aften. Det er en lille nydelse for enden af dagen, som man sætter stor pris på. Vinen smager godt, hvis den er af nogenlunde kvalitet, og sammen med maden, går den op i en højere enhed, så begge dele tilføres noget ekstra. Mange får deres vininteresse vakt gennem maden. Og så begynder de at udforske den spændende vinverden, og glædes og forundres.

Man skal ikke langt sydpå for at finde glimrende vine. Der er meget god tysk vin at finde, hvis man leder de rigtige steder. De fleste kender nok Riesling som en klassisk tysk vin. Den har tidligere været lidt i skammekrogen, fordi mange af de gode forhold var blevet ødelagt under 2. verdenskrig. Men i dag er Riesling en tysk vin, der virkelig scorer højt på listen over hvidvine, man absolut skal smage. Det er en vin med mange fine facetter, som smagsmæssigt varierer, alt efter hvor den er fremstillet.

Et stort land med mange traditioner

Det er nok mest hvidvine, Tyskland er kendt for. Men faktisk kan tysk vin også være rød, og smage ganske fortræffeligt. Det gælder om at være nysgerrig og smage sig frem, hvis man skal finde frem til en god tysk rødvin, af høj kvalitet. Eller ser det hovedsageligt Riesling, der er den alt dominerende karaktervin fra vore sydlige naboer.

Og har du ikke smagt Riesling, så bør du unde dig selv den oplevelse. Riesling varierer som sagt i smag alt efter hvor den fremstilles. Man kan få både søde og tørre hvidvine, fremstillet på Rieslingdruerne. Man må vælge alt efter smag. Er man til søde hvidvine, så kan man finder Riesling, som er helt uovertrufne. Er man mere til den tørre side, så er der helt sikkert også tysk vin i absolut topkvalitet at få.

Køb det online

Jyllands største vinbutik er online og har en webshop, der virkelig imponerer. Her kan du finde vine fra hele verden til meget rimelige priser, for der købes altid store partier hjem.