Det er ikke altid, at vejret er til, at man kan løbe rundt og lege ude. I Danmark har vi i gennemsnit 150 regnvejrsdage om året. Og hvad skal man dog lave, når det regner, og dagens tabletkvote er opbrugt? Faktisk er der masser at lave, vi kan bare ikke altid få øje på mulighederne. Her kan man nogle gange godt have brug for inspiration udefra, så her kommer et godt forslag. Hvad med at hente perlerne og strygejernet frem, og lave nogle flotte perleplader?

Der er muligvis ikke mange, der er klar over det, men hama perler kommer faktisk fra Danmark. I Nykøbing Mors fremstiller man hama perler i kassevis og bøttevis og posevis og distribuerer dem ud til danske børn og kreative sjæle, der elsker at lave flotte ting, Man behøver naturligvis ikke at lave perleplader med hama perler. Man kan også lave perlekranse og halskæder og andre ting. Og med hama perler kan man snildt få tiden til at gå, selvom det øser ned ude, og er kedeligt vejr.

Ikke kun for børn

Siden hama perler kom frem for snart mange år siden, har børn leget med dem og lavet de fineste ting. Og nogle af disse børn er blevet ved med at lave ting med hama perler. I dag er der unge og voksne, der laver de vildeste perleplader med hama perler. Store, detaljerede billeder bliver fremstillet, perle for perle, af voksne og unge seriøse folk, der ser perlepladerne som cool pynt på væggene. Det siger lidt om, hvor meget plads til kreativ udfoldelse, der er i disse små farvede perler.

Boghandleren har dem

Bog & Idé har naturligvis hama perler i alle mulige afskygninger på hylderne. Ud over at handle med bøger, så handler denne boghandel også med tilbehør til kreative mennesker, der elsker at udfolde deres fantasi. Man kan få hama perler i et hav af flotte farver og forskellige størrelser. Og man kan bruge dem til mange sjove ting. Lav gaver til familien med perler eller perleplader. Det er sjovt, lærerigt og godt for kreativiteten at lege med perler.