Hvis du har en stabil indkomst, kan du næsten med sikkerhed gå ud, og benytte dig af de billigste forbrugslån på markedet. Vilkårene og renten vil variere afhængigt af dit indkomstniveau, størrelsen på din gæld, og selvfølgelig om du er registret i RKI eller lignende. Men selv hvis du har dårlig kredit, kan du højst sandsynligt få et forbrugslån, uden at skulle redegøre for hvad det skal bruges til.

Et forbrugslån er en god mulighed for dig, der ønsker at have penge du frit kan bruge efter behov, uden at være begrænset af hvad din bank vil tilbyde dig af kassekredit eller lån. Som en ekstra bonus, så er nogle forbrugslån faktisk billigere, end eksempelvis et bevilget overtræk nede i banken, og det kan derfor gå hen og være en billigere løsning. Det afhænger selvfølgelig af både din bank, din långiver, og din eksisterende økonomiske situation, hvad der bedst kan betale sig.

Det ses ofte, at folk laver overtræk på deres kreditkort, fordi det er så let at komme til. Man bruger bare kreditkortet som man plejer, og tænker ikke over, at man faktisk er ved at tage et utroligt dyrt lån i form af et ubevilget overtræk. Det ville klart være billigere at kontakte sin bank, og anmode om et lån eller et bevilget overtræk, men det er en proces, der godt kan ske at tage lang tid. Desuden har banker en tendens til at stille en masse spørgsmål om, hvad man skal bruge pengene til, og vil afvise dig, hvis de ikke synes din grund er god nok. Med forbrugslån kan du typisk få dine penge betydeligt hurtigere, og uden en masse spørgsmål. Långiverne der tilbyder forbrugslån blander sig ikke i, hvad du bruger dine penge på.

Der er selvfølgelig stadig nogle ting, du skal opfylde, for at få et forbrugslån. Hvorvidt du kan blive godkendt til et forbrugslån eller ej, og hvilken rente du vil komme til at betale, afhænger af långiveren, dit indkomstniveau og din eksisterende gæld. Det er dog typisk både langt lettere og hurtigere, at blive godkendt til et forbrugslån, end til et traditionelt banklån.

I de fleste tilfælde kan du få et lån uden at stille sikkerhed ganske let, og kan bruge pengene til lige det formål, du gerne vil. Selv hvis du fortæller långiveren, at pengene vil blive brugt til forbedringer i hjemmet, og du senere beslutter dig for, at købe et udenlandsk taletidskort og tage på ferie for dem i stedet, er det ikke noget, der vil have nogen konsekvenser, i langt de fleste tilfældet. For långivere der tilbyder forbrugslån, er et lån et lån, og da det er renterne de tjener penge på, er de glade, så længe du indbetaler rettidigt.