Der er fordele og ulemper uanset hvor i landet, man bevæger sig hen, men vi vil her nøjes med at se på et af tidens mest populære områder i Region Hovedstaden.

Det nærtliggende Hedeland er et fantastisk naturområde, der har masser af rekreative aktiviteter og andet sjov. Der er for eksempel en golfbane og skibakke, gocartbaner og motocross, og så selvfølgelig amfiteateret Opera Hedeland, som er Danmarks største konstante udendørsscene. Der kan vist ikke være nogen tvivl om, at Hedehusenes beliggenhed på det punkt er en fordel. Der er andre overvejelser, man bør gør sig i forhold til beliggenheden, men indtil videre ser det godt ud.

En anden fordel er at der er mange huse til salg hedehusene, så priserne er mere end fornuftige i forhold til husenes værdi på lang sigt; når udbud stiger mere end efterspørgsel, så falder prisen. Det er en fordel for dem, der gerne vil flytte til Hedehusene, men det er bestemt en ulempe for dem, der bor der lige nu, hvis de altså har planer om at flytte derfra. I sidste ende er det som alt andet i livet et spørgsmål om perspektiv.

Om det er en fordel eller en ulempe kan diskuteres, men der er ikke nogen tvivl om at Hedehusene er hjem til et stort antal invandrere. Der er folk fra især Tyrkiet, men også Marokko og Bosnien, Iran og Irak, Pakistan og Afghanistan, samt flere andre lande. Om det har resulteret i øget kriminalitet som nogle påstår er svært at sige med de nuværende statistiskker, men der er ikke nogen tvivl om at den øgede kulturelle diversitet medfører en større forståelse for andre kulturer og et mere åbent sind i mange. Det er spændende at kunne lære om så mange andre lande i ét sted, og det giver en række forskellige forretninger og restauranter, som er mere autentiske og interessante end hvad man typisk ser i en by på den størrelse.

Hedehusene giver mange af de fordele, der er ved at bo i hovedstaden, mens man samtidig ikke føler sig så indeklemt som så mange nu engang gør i storbyerne. For nogle er det dog stadig lidt for tæt på storbyen, men for andre er det lige præcis tæt nok på arbejdet og mulighederne uden at have ulemperne med larm og trafik.

Uanset om du bor i Hedehusene nu og tænker på at flytte derfra eller bor et andet sted og overvejer at flytte dertil, så er det vigtigt at du tænker længe over, hvad der virkelig er vigtigt for dig, og hvad du i sidste ende vil have ud af dit hjem. Det er en stor og dyr beslutning at flytte, så overvej om det nu også er det rigtige valg for dig og om boligmarkedet er rigtigt for dig lige nu.