Foråret er over os, og sommeren står derfor på døren. Det er tid til at gøre altanen klar til at kunne nyde de lange sommerdage. Efter en lang vinter trænger din altan og dine møbler måske til en kærlig hånd og vi giver dig her fire idéer til, hvordan du kan gøre altanen klar.

 

Rod op og gør rent

Efter vinteren, trænger dit altangulv måske til at blive rengjort. Alt efter hvilket materiale din altan er lavet af, kan du enten bruge en spand vand til at hælde og bruge en hård kost til at skubbe gulvet rent. Har du en altan af træ, skal du måske overveje om træet skal have en træbehandling, eller en klat maling. Der er måske faldet lidt nedbør ind i din altan fra træer og blade, som skal ryddes væk, inden du kan gå i gang.

 

Gør din altan hyggelig

Det er de færreste, der er så heldige overhovedet at have en altan, derfor kan du med få tiltag gøre din altan super hyggelig, så du kan invitere vennerne over og sidde udenfor, når vejret er til det. Du kan for eksempel sætte en lille lampe op, så i kan fortsætte med at sidde derude til når solen er gået ned. Du kan bruge havekrukker til at pynte og levende lys, der holder myggene væk. Havekrukkerne kan fås i mange størrelse, så har du en lille altan, kan du sagtens få en lille havekrukke.

 

Sæt møblerne frem

Har du haft dine havemøbler inde, kan du nu begynde at sætte dem frem igen. Ligesom med dit træ, skal dine møbler måske og have en omgang behandling, eller måske trænger dine stole til at få skiftet hynder. Skal du ud og have nye møbler, kan du med fordel overveje hvilke behov de andre ikke opfyldte, eller om der var noget du manglede ved de gamle møbler. Måske kan du nøjes med et mindre bord, så du har brug for flere stole eller også vil du hellere have en bænk, så du har mulighed for at kunne ligge ned?

 

Alt det andet

Når sommeren endelig er fremme, bruger vi danskere gerne meget tid udenfor. Tænk over hvilke ting, der kunne være rare at have på din altan, som du ikke har haft de andre sæsoner. Måske skal du have et minikøleskab så du kan få kolde øl og sodavan uden at rejse dig op? Eller har du manglet en forlængerledning, så du kan høre musik hele dagen? Vær kreativ og hav en god sommer