De fleste ryttere går op i at se smart ud når de rider, men mener at tøjet også skal være komfortabelt at have på – og dette gælder måske også dig? Så kan du med fordel følge med her, da du får en guide til dit rideudstyr. Der findes et stort udvalg af brands og modeller, og det kan derfor være svært at finde ud af hvad der passer til en selv. Læs med her og bliv lidt mere klar på, hvad du skal kigge efter når du vælger rideudstyr.

 

Ridehjelm

Hjelmen er det vigtigste man skal have som rytter. Når du vælger en ridehjelm skal du vælge en som er VG1 godkendt da du ellers ikke har mulighed for at ride stævner fra januar 2018 pga. ny lovgivning. Især Samshield laver gode og sikre hjelme og de er på samme tid også smarte i designet.

 

Ridebukser

Når du kigger efter modellen på dine ridebukser er der mange at vælge i mellem. Der er modeller som er højtaljede, løse, ridetights og mange andre. Her handler det om at finde et par du finder behagelige og det er meget forskelligt fra rytter til rytter hvad man synes er rart at ride i. Når du skal ud og finde et par nye bukser til ridning er der mange farver og designs at vælge imellem. Her skal du gå ud fra hvad du personligt godt kan lide, og du kan med fordel også vælge noget der passer til det andet rideudstyr du har. Ridebukser med grip er det nye inden for ridetøj. Grip er et lag af silikone der sidder på indersiden af bukserne som hjælper med at sidde mere stabilt med et bedre greb i sadlen når man rider.

 

Ridetrøje

Det er rart at have en trøje der passer til det andet rideudstyr man har. Det er også let at finde, da der findes et stort udvalg af forskellige designs på markedet. Mange trøjer til ridning er lavet i behageligt materiale som er let at bevæge sig i. Så du kan let finde en trøje der passer til dit behov.

 

Støvler

Som med alt andet rideudstyr findes ridestøvlerne også i mange forskellige modeller. Der findes både støvler i læder og i kunst læder og stævler der har højt eller lavt skaft. Et par ridestøvler i læder koster ofte mere end et par i kunstlæder, men et par i læder holder også i længere tid. Når du vælger dine ridestøvler er det vigtigt at vælge et par der sidder godt på foden. Har du et par ridestøvler der gnaver eller giver vabler, gør det hele rideoplevelsen dårlig.