En tur i skoven med familien, et tæppe og en god madpakke på en varm sommerdag er en af de hyggeligste aktiviteter man kan lave sammen som familie, og man kan let få en helt dag til at gå i skoven. I Danmark har vi mange forskellige områder i naturen, og derfor rig mulighed for at lave forskellige aktiviteter.

 

I Danmark er ca. 14% dækket af skove, så der er rig mulighed for at finde en skov nær dig. Når man tager en tur i skoven er der kun plads til afslapning for sjælen. Man kan høre fuglefløjt og træerne der bevæger sig i vinden – ren afslapning. Hvis man ikke er til så meget afslapning, kan man selvfølgelig også være mere aktiv i de danske skove. Der er også gode muligheder for at løbe, cykle, vandre eller andet.

 

Masser af forskelligt dyreliv i de danske skove

Alt efter hvor man er på tur i Danmark er der rig mulighed for at se en masse spændende dyreliv. Hvis man er så heldig, at man kan tage på en skovtur på Bornholm, kan man se Danmarks eneste fritgående bisoner. I Nordsjælland kan man være heldig at se både fiskeørne, dådyr, krondyr, bævere og de flotte islandske heste – disse dyr kan man være heldige at se i Gribskov hvor der også er afmærket 9 vandreruter.

 

Mange byer i Danmark har også tilknyttet en dyrehave, hvor der går råvildt og kronvildt rundt i store indhegninger. Her er der mulighed for at fodre dyrene med grøntsager, gå en lang tur og evt. spise en medbragt madpakke. Hvis man er så heldig at bo på Sjælland nær København kan man med fordel tage en tur i Jægersborg Dyrehave. Det er et stort fredeligt område nord for København med små søer, store træer og åbne græsområder. I de danske dyrehave kan man som familie få mange timer til at gå, og børnene elsker det.

 

Madlavning i naturen

De danske skove giver god mulighed for at man kan lave mad i, eller tæt på, skoven. Der er mange steder opsat bålpladser til fri afbenyttelse, hvor man kan tilberede sin aftensmad over bål eller grill. Noget af det børn elsker at lave over bål er, at bage snobrød over eller grille skumfiduser. Yderligere er der ved disse bålpladser også ofte et par shelters hvor der er mulighed for overnatning.

 

Et godt heldagsarrangement for familien

Med alle de muligheder der er i de danske skove, kan man let lave en skovtur til et heldagsarrangement og endda med overnatning. Man kan pakke en madpakke og tage en tur i skoven om formiddagen, gå en god tur i skoven finde et bålsted og tilberede noget lækkert mad og efterfølgende måske overnatte i naturen.

 

En tur i skoven kræver ikke så meget. Fjällräven laver en masse godt udstyr du kan bruge på din skovtur. Du skal bare have en god taske til jeres udstyr, et tæppe og evt. et godt sæt tøj, alt efter hvad i skal lave på skovturen – og selvfølgelig en god madpakke.