Der er så dejligt stor forskellighed imellem os mennesker her på jorden, og det er skam noget vi bør fejre, frem for at lade det frustrere os. Hvor ville livet dog være kedeligt, hvis vi alle var ens. Der er også stor styrke i vores forskelligheder: vi har hver vores styrker, og ved at arbejde sammen, er der næsten ikke det, som vi ikke kan opnå.

Det gør dog også, at vi af og til befinder os i en situation, som vi har svært ved at håndtere. Der er nogle specialiseringer som vi ikke behøver, at bekymre os om. For langt de fleste mennesker er det eksempelvis ikke et problem, at de ikke ved hvordan man bygger en rumfærge – det er meget usandsynligt, at man lige pludseligt befinder sig i en situation, hvor det er essentiel viden. Så dem der går op i at bygge rumraketter kan nørde det, og selv opsøge situationer, hvor den viden kan være nyttig. Vi andre kan bare arbejde på vores egne interesser, og der er ingen problemer.

Men hvad med de områder, som vi ikke rigtigt kommer udenom at blive konfronteret med? Det er for eksempel så normalt at køre i bil i dag, at et bilkøb er noget, som stort set alle mennesker kan ske at komme ud for. Bilen er et praktisk og alsidigt værktøj, som kan hjælpe os nærmest uanset hvad vi laver til hverdag. Men biler er også et ret bredt og avanceret emne, og der er nogle der ved meget mere om biler end andre. Hvis man ikke er bilnørd, så kan det altså være utroligt uoverskueligt pludseligt helt selv at skulle vælge hvilken bil man gerne vil købe. Der findes jo så ufatteligt mange biler derude, og de er forskellige på et uoverskueligt antal forskellige måder. Hvordan kommer man overhovedet i gang med at sammenligne?

Men her vil jeg sige, at de fleste mennesker gør mere ud af den opgave, end de reelt behøver. Når du ikke er bilnørd, så er du ganske rigtigt dårligere klædt på til at vælge imellem alle mulighederne derude. Men samtidig er dine behov også langt nemmere at tilfredsstille, end bilnørden. En person der går virkeligt meget op i biler er langt mere kræsen, og har langt mere specialiserede behov og præferencer, end den almene dansker. Du er altså lettere for dig at vælge en bil, end det er for en bilnørd.

Det eneste du behøver at gøre er, at se hvilke biler der formår at blive kaldt for ”klassikere”. Det er nemlig de biler, som med succes har dækket rigtigt mange forskellige menneskers behov, og derfor sandsynligvis vil gøre det samme for dig. Men det i tankerne, så er det nemt at købe en vw polo brugt, og så ikke tænke nærmere over det. Det er en klassisk bil, som har gjort rigtigt mange mennesker glade igennem tiden, og der er ingen grund til at tro, at det skulle være anderledes med dig.