Hvis man har et akvarium, så har man et stykke smuk natur med glas om, midt i sin stue. En verden men farvede fisk og smukke, grønne planter, sten og rødder, som til sammen danner et helt lille univers. Man kan kigge på det i timevis. Det er så fascinerende at kigge på. Tænk, at der, lige bag det glas, leves et liv under vand, som man kan sidde her i tin tørre lænestol og beundre. Det er fantastisk, men glem ikke at fodre fiskene.

I løbet af kort tid lærer fiskene i et akvarium, hvor fodringshullet er.  De følger med, derinde fra deres vandboble, og når de ser hånden med fiskefoder, så søger de op mod fodringshullet i glad forventning om at nu kommer der mad. Der er mange slags fiskefoder at vælge imellem. Det er godt for fiskene hvis du varierer det lidt. Bare så de ikke får tørfoder hver eneste dag året rundt. Prøv at give dem levende fiskefoder ind imellem. Der er sjovt at se på – og fiskene elsker det.

Find ud af hvad dine fisk kan lide

Hos dyrehandleren kan du finde mange forskellige slags fiskefoder. Det er sjovt at prøve sig frem, men undersøg hvilken fiskefoder din slags fisk kan lide. Du kan spørge dyrehandleren til råds eller læse om dine fisk på nettet. En akvariebog er heller ikke nogen ringe hjælp. Dine fisk vil helt sikkert blive sunde og glade hvis du varierer deres fiskefoder.

Og smukt ser det ud, når akvariet funkler, med frodige planter, krystalklart vand og sunde og livlige fisk. Det er et lille univers, og passer du det godt, så bliver det et sandt paradis for dets beboere. Med god pasning og godt fiskefoder kan man komme langt. Det er en dejlig hobby at holde akvarie. Og meget givende, hvis man selv giver lidt.

Sundhed på begge sider af glasset

Det er smukt at se sine fisk trives og holde dem sunde. Og sundheden virker begge veje, for det er sundt at have kontakt med dyr og grønne planter. Hjernen har godt af at finde ro i et akvarium.