Hver eneste dag, er der danskere der pludseligt får øjnene op for, hvor lækkert det er med godt design. For nogle er det noget de nærmest er født med: helt fra barnsben af, har de kunne sætte pris på det æstetiske i deres omgivelser, og har været utroligt kræsne med hvordan de formede dem. For andre er det en lang proces, hvor de langsomt bliver bedre og bedre i stand til at værdsætte de små detaljer, og de skarpe udtryk som møbler og kunst kan skabe omkring os. Og så er der dem, det pludseligt rammes af en form for design-åbenbaring: den ene dag er hjemmet fyldt med IKEA og møbler er blot noget pragmatisk noget vi har brug for, og den næste er det som om sløret bliver løftet og de begynder at udskifte hele hjemmet med nøje udvalgte designer-elementer.

Jeg passer nok selv mest ind i den sidste kategori. Jeg husker tydeligt hvordan jeg pludseligt blev dybt fascineret af den vipp sæbedispenser min veninde havde fået ude på sit toilet. Den var hvid og havde en metal-farvet top: på én gang simpel, og utroligt stilet og smuk. Jeg havde aldrig troet at en simpel ting der kunne skyde sæbe ud i min hånd nogensinde ville være noget jeg ville lægge mærke til, og da slet ikke finde decidere attraktiv – men det skete altså!

Det var en oplevelse der for evigt forandrede mig. Pludseligt kunne jeg se hvordan tingene i mit eget badeværelse, ja faktisk hele mit hjem, ligesom manglede en hel dimension. Det hele var praktisk, og jeg manglede ikke noget funktionalitet som sådan. Men jeg hungrede efter noget der var lækkert: noget jeg var glad for at se på, og som kunne fange ens opmærksomhed. Så jeg begyndte langsomt men sikkert at udskifte de kedelige ting i hjemmet med noget, der havde et lækkert design.

Nu hvor vi nærmer os black friday 2020, så er det oplagt at du gør det samme. Det er sjældent bolig- og køkken-ting der kommer på tilbud når butikker har udsalg, eller vi nærmer os en højtid. Men med Black Friday er det alt imellem himmel og jord der kommer på tilbud – og så er det med at slå til! Jeg har personligt øjnene åbne efter butikker der kan finde på at sætte pillivuyt tallerkner på tilbud når vi rammer Black Friday. Køkkenet er nemlig et af de steder i hjemmet, hvor vi har mest at gøre med: her er der minimal praktisk forskel på de mange forskellige mærker indenfor tallerkner og service, men umådeligt stor forskel på det designmæssige og æstetiske. Det er også et rigtigt godt sted at starte, hvis du gerne vil prøve dig lidt frem med, at få mere design ind i dit hjem og dit liv.