Når vi har haft tøj på gennem en lang dag til træning, arbejde m.m. kan der godt være en hængende svedluft i t-shirten, skjorter, bukser eller træningstøjet. Og det kan også sagtens ske efter en tur i vaskemaskinen.

Her er skraldespanden ofte en løsning på problemet, men du kan faktisk godt fjerne svedlugt.

Hvordan fjerner man svedlugt fra tøj?

Hvis svedlugten har sat sig fast i trøjen eller måske i et par jeans til mænd, findes der et par tricks til at løse det.

Helt ligesom det hjælper at lufte ud, har tøjet også gav af den friske luft i forhold til lugte. Du kan vælge at hænge tøjet udenfor et godt stykke tid.

C30 vasketabs er fremstillet til at fjerne svedlugt i sportstøj ved lave temperaturer, og en ret enkel løsning der kan virke.

Hvis det ikke virker, kan du lægge tøjet i blød en time med en blanding af 1 liter ufarvet husholdningseddike og 1 liter vand.

En anden blanding kan være 1 dl Rodalon og 9 dl vand, hvor tøjet skal blødes op i en halv time. Rodalon bleger ikke farveægte stof.

Der findes også andre muligheder, men de nævnte er de hyppigste brugte som siges at virke.

Hvorfor svedlugt i tøj?

En Softshell jakke børn, t-shirts til kvinder eller måske mandens bukser kan blive ramt af problemet. Og den dårlige lugt kommer primært fra lugtmolekyler og mikroorganismer. Disse er ganske hårdføre og kan ”overleve” en vask i maskinen, hvorefter luften bliver frigivet igen når tøjet bruges og varmes op.

Altid vask tøjet først

Før du prøver andre løsninger, skal du selvfølgelig prøve at løse problemet med en almindelig vask. Her kan en kogevask være løsningen, vel og mærke hvis tøjet kan klare en kogevask, hvilket meget tøj ikke kan.

C30 vasketabs

Alternativet til kogevasken, kan være c30 Sport Hygiene tabs der er fremstillet til netop at fjerne sved i sportstøj. Midlet er effektiv i forhold til at slå bakterierne ihjel, og det er vel mærke ved lave vasketemperaturen, så det kan bruges til alt tøj.