Der findes et utal af indretningsarkitekter og designer, som uddeler råd, livsstils tips og andre goder ideer til at indrette det perfekte hjem. De kommer med bud på hvordan du indkapsler den nyeste mode og give råd til hvordan du skaber et hjem som andre misunder. Er det virkeligt værd at indrette sig hjem for at gøre andre misundelig eller er det vigtigere at indrette sit hjem, som man selv er tilfreds? Du skal trods alt selv bruge mest tid, hjemme hos dig selv

 

Hvis du går mere op i hvad du selv synes, fremfor at bekymre dig for meget om hvad andre tænker, og ønsker at indrette dit hjem med udgangspunkt i dig selv og hvad du kan lide, så læs med her og få hjælp til at skabe et design som bærer din egen sjæl.

Reflekter over dig selv

Før du kan begynde at rette dit unikke personlige hjem er det vigtig at reflektere over hvad det er du misunder ved andres indretning. Hvilken type møbler du misunder eller beundre hos andre. Du skal tænke over hvilke farver du godt kan lide – hvis du ikke er 100% hvilken farvepalet du tilhører, kan du kigge dit klædeskab igennem for at undersøge hvilke farver du går i til dagligt. Underbevidst vælger de oftest gennemgående farver i dit klædeskab. Du ville derfor kunne vælge lignende til maling og møbler i hjemmet.  Du skal også tænke på om du ønsker lyse farve eller meget til dæmpet vægge.

Tænk over hvad du forventer af dig selv

Nogle møbler kræver en del mere vedligeholdelse end andre. Et kridhvidt bord kræver for eksempel mere rengøring end et sort. Det samme gør sig gældende ved køleskabe, sofaer og stole.  Så inden du begynde at indrette skal du være bevidst omkring din vilje til at vedligeholde indretningen. Er du ikke typen, som altid lige for gjort rent når det begynder at være beskidt, men måske udskyder rengøring til allersidst, er det måske ikke hvide møbler du skal gå efter. Derimod sigte efter møbler, som er nemme er vedligeholde. Det kan kræve meget at nå alle dagligdagens pligter. Hav dette i mente, når du designer din personlige indretning.

Indretningssjælen findes i detaljerne

De store møbler, såsom spisebord, sofaer og seng er som regel ikke de elementer ,som bringer mest sjæl ind i retningen. Disse genstander er ofte designet i enkelte designs uden så meget kant og sjæl. Du kan derfor skabe dig selv igennem detaljerne i indretning.  Med detaljerne menes der billeder, som hænger på væggen, HAY møblers nipsgenstande, planter og lamper. Disse mindre indretningsgenstande skabe ofte en bedre indtryk af personen, som bor der. Så i stedet for at gøre de helt store tanker om det nu er den rigtige seng eller sofa. Tænk mere over de små detaljer i dit hjem og sørg for at du indrammer dig selv med de rette detaljer!

Få flere ideer på en højskole