Bordtennis er en simpel og sjov sport, der appellerer til rigtigt mange mennesker. En stor del af dens appeal stammer fra det er relativt lave krav til, at kunne komme i gang med at spille. For det første optager selve spilleområdet ikke særligt meget plads. Det kan derfor let spilles indendørs, i ly for vind og vejr, og kan endda passe ind i en stue eller et stort værelse.

For det andet, er bordtennis en sport, der kan spilles af næsten alle. Du behøver altså ikke, at være i ekstrem god form, for at kunne spille bordtennis – i modsætning til sportsgrene som fodbold, hvor god kondition er vigtigt for at kunne klare sig godt. Disse faktorer alene er normalt nok til, at få folk interesseret i bordtennis – men det, der får dem bidt af spillet, er det faktum, at det er er super sjovt! På trods af, at der er lavere fysiske krav forbundet med at spille bordtennis, er der visse krav til de spillere, som ønsker at blive rigtigt gode til spillet.

Det første du skal træne, når det kommer til bordtennis, er dine reflekser. Det er nødvendigt, fordi bordtennisbolde er små, og kan flyve med relativt høje hastigheder, hvis der bliver slået hårdt til dem. Du skal derfor træne dine reflekser nok til, at kunne reagere på en lille kugle, der flyver med høj hastighed – og ikke bare slå til den, men slå til den på en ordentlig måde, så den bliver sendt tilbage til den anden spiller, i stedet for bare at flyve et tilfældigt sted hen.

Dine reflekser kan trænes på rimelig simpel vis. Det handler om at forbedre hvordan dine øjne og din hånd snakker sammen. Få nogen til at holde en pind vandret ud foran dig. De skal holde den i den ene ende, og deres håndflade skal vende nedad. Åbn nu din egen hånd, og lad den svæve over den anden ende, et par centimeter over pinden. Uden advarsel, skal din ven nu give slip på pinden. Dit job er at reagere på, at pinden falder, og gribe den. Du vil blive overrasket over, hvor mange mennesker, der fumler i denne eller simple øvelse.

Udover reflekser, skal du også sikre dig, at du har stærke, fleksible håndled. En almindelig fejl, man ser ved nye bordtennis spillere er, at de bruger fingrene og håndfladen til, at justere deres greb på battet. Det gør ændringerne i vinklen akavet og langsomt. Når du først har fået et komfortabelt greb på battet, skal din håndflade og dine fingre forblive løse i den position, og langt størstedelen af justeringer i battets vinkel skal foretages af dit håndled. De bedste øvelser til at skabe en god fleksibilitet i håndleddet kommer fra en kampsport ved navn aikido. Du behøver dog ikke gå til kampsport, for at træne det op. Du kan nøjes med at købe en bog eller finde en video om basal aikido, da disse ofte vil indeholde de simple øvelser med håndledsrotation og fleksibilitet, som du har brug for.