Er du nogensinde kørt ned af vejen, og pludselig rammer en stem på ruden? Hvis du ikke har oplevet det allerede, kommer du helt sikkert til det i fremtiden. Forruden er noget af det vigtigste for dig som chauffør af bilen – den er hver der giver dig dit udsyn, og beskytter dig hvis der skulle ske et uheld. Derfor er det vigtigt du passer godt på den. Det kan godt være du kender din lokale mekaniker og kan få en god forrude pris, men det er ikke ensbetydende med at du kan være ligeglad: du kommer stadig til at stå uden bil mens reperationen foregår, og jo længere du kører rundt med en ødelagt rude jo større risiko har du i forbindelse med færdselsuheld.

Vi giver dig hermed de bedste tips til at undgå problemer med din forrude.

 

Forrude Tip #1: Isskraberen kan være for billig

Hvad end der fulgte en gratis isskraber med da du købte din bil, eller den du har var hvad de lige havde på benzin-tanken den dag du stod og manglede, så kyl den ud. Der er rigtigt mange gode isskrabere på markedet, hvor der er tænkt over materialet og designet. Desværre, er der også rigtigt mange masse-producerede plastik-dimser der bliver langet over disken, og som på ingen måde bør komme i nærheden af din forrude. Visse typer hård plastik kan ridse din rude. Andre typer plastik og gummi er så porøse eller bløde at sandkorn og lignende fra handskerummet let sætter sig i dem, og så begynder at skade ruden. Selv de mindste ridser svækker rudens struktur, og øger risikoen for at det næste stenslag sætter sig.

 

Forrude Tip #2: Pas på med det varme vand

Et tip der gerne går viralt om vinteren er, at man fremfor at bruge isskraberen blot kan hælde noget varmt vand over ruden. Idéen giver umiddelbart god mening, man skal dog være påpasselig med at skabe så stor en temperatur-forskel. Du skal huske på, at glas sprænges ved store forskellige i temperaturen på de to sider, og at dette også kan ske på din forrude. Selv hvis den ikke springer når du gør det, er der stadig risiko for at den bøjer eller giver sig, og derved har højere risiko for problemer i fremtiden. Hvis du skal ud af døren, og ikke har en isskraber ved hånden, så anbefaler vi at du i det mindste tænder bilen og lader den varme op indvendigt først. Brug dernæst ikke en højere temperatur på vandet end nødvendig. Tag gerne et godt kig på ruden bagefter og vurder om den har taget skade – i så fald skal du være ekstra forsigtig i fremtiden.

Forrude Tip #2: Vælg den rigtige sæbe

Når du vasker bilen kan det være fristende blot at gribe opvaskemidlet fra køkkenet, eller en af de tusinde andre rengøringsmidler med sæbe i. Her er det dog vigtigt at forstå, at ikke alle midler er lige gode ved din forrude. Der er eksempelvis nogle gange tilsat slibe-materiale – hvis der er meget af dette, skaber det ikke bare strukturelle skader i glasset, men kan også hæmme dit udsyn. Andre typer af sæber kan lægge en film over ruden, der kan gøre det sværere at se i direkte sollys.

Når forruden er lavet kan du passende køre hen og hente en flaske vin til i aften