Man lever, når man læser. Man lever sig ind i personerne i historierne, og man ser det hele for sig, når kulisserne skrives frem af forfatteren. Ofte glemmer man fuldstændigt, hvor man er, og hvem man er, når man fordyber sig i en rigtig god bog. Og hjernen er god til at digte med og skabe billeder, lige som hele følelsesregistret ofte bliver vakt til live. Man kan helt sikkert godt argumentere for, at det er sundt at læse. Det føles i hvert fald sådan.

Leonora Christina Skov er en dansk forfatter, som i den grad har sat både sindene og følelserne i kog med sine bøger. Leonora Christina Skov har, siden debuten i 2003 med romanen Rygsvømmeren, været en markant skikkelse i dansk litteratur. Også i debatten har hun ofte provokeret med sine markante holdninger. Hun er ikke bleg for at sige sin uforbeholdne mening om bestemte typer mænd, og deres syn på kvinder, og hende selv som person.

Et stort forfatterskab

Leonora Christina Skov har altid ville være forfatter. I hvert fald siden hun var omkring syv år, har hun vidst at det var den vej, hun ville gå. Hendes barndom var også præget af historier og tegnerier, som hun lod sig forsvinde ind i, måske som en slags flugt fra virkeligheden, hvos konflikter med forældrene, som lurede under overfladen. Som 21-årig sprang Leonora Christina Skov ud som lesbisk, og dette førte til et brud med faren og moren, som varede i syv år, hvor de ikke så hinanden. Det, og forholdet til moderen, kom der en bog ud af.

Find hendes bøger online

Bøgerne af Leonora Christina Skov er på hylderne i Bog & Idé’s webshop, som har åbent hele døgnet, alle ugens dage. Der er meget god læsning at hente i dette forfatterskab. Man kan ikke undgå at undres og forfærdes og forbavses, når man læser hendes bøger. Og er det ikke også det, de fleste søger, når de leder efter en god bog at læse? Tag et kig ind i webshoppen. Der er meget god litteratur at vælge imellem.