Når man beslutter sig for, hvad man skal have på, har mange af os et sæt tøj vi foretrækker. Det afhænger selvfølgelig af, hvad det er vi klæder os på til – hver ting har ligesom ét sæt tøj, der bare føles helt rigtigt. Der er det perfekte Tiger of sweden jakkesæt til arbejdet, de komfortable Adidas bukser til en afslappet weekend, og en pænt og farverig skjorte til turene i byen. Men der er et problem med denne mentalitet, og det er, at det begrænser funktionaliteten af hvert stykke tøj. Ved at indse det fulde potentiale i hvert enkelt stykke tøj, og det tilbehør der følger med, kan du nemt gå hen at lave interessante kombinationerne, og dermed give din garderobe fornyet potentiale.

Lad os se nærmere jakkesættet for eksempel. Et simpelt valg af tøj, der normalt bruges på arbejdet og i forbindelse med specielle lejligheder. For de mennesker, der ikke har jakkesæt på i forbindelse med deres arbejde, er det ofte placeret bagerst i garderobeskabet, og kommer kun frem nogle enkelte gange i løbet af året. Men der er mange måder at øge funktionaliteten af et lækkert jakkesæt på, og det kan åbne mange døre og muligheder.

Det kan eksempelvis opnås ved, blot at droppe den traditionelle skjorte, og i stedet kombinere jakkesættet med en almindelig t-shirt. Brug en enkeltfarvet t-shirt, med eller uden et mønster, og du vil få et helt nyt udseende. Du kan overvej at benytte dig af kontrastfarver, og muligvis eksperimentere med en af de mange t-shirts til mænd med grafik på fronten. Uanset hvad dit valg er, skal du sikre dig, at det passer til din alder og de omstændigheder, du har tænkt dig at bære det under. Det giver et interessant alternativ til det formelle udseende, og i mange situationer er det lige hvad der er brug for.

Da det, at tage en t-shirt på, sammen med jakkesættet, vil gøre påklædningen meget mere afslappet og behagelig. Dette kan du yderligere underbygge ved at vælge dit tilbehør og dine sko med samme tankegang. Ved at tilføje lidt farve og spændende tilbehør, kan du hjælpe med at skelne imellem hvad der er dit arbejdstøj, og hvordan du klæder dig til mere afslappede sociale begivenheder.

Du kan også prøve dig ad med en helt ny jakke. Det er ikke helt nemt at gøre rigtigt, så sørg for at spørge andre til råds, når du forsøger dig. Stilarterne skal ikke bare matche, det skal også ende ud i et stilfuldt udseende. Gøres det rigtigt, kan du dog skabe endnu større kontrast imellem din seriøst identitet på arbejdet, og den mere afslappede til festlighederne.

Du kan også droppe de traditionelle former for tilbehør som ure og manchetknapper, og i stedet overveje at bruge et lommetørklæde, der kan tilføje lidt ekstra flair og personlighed. Et par solbriller, foldet og lagt i lommen kan også give udseendet et frisk pust. I løbet af vintermånederne er handsker, tørklæder og hatte en nem og god mulighed for, at prøve nogle forskellige ting, og sætte noget mere liv i dit udseende.