Når man er ude at kigge på bolig, så er der rigtigt mange ting, man skal holde sig for øje. Det er jo et stort og vigtigt køb, og derfor er det absolut nødvendigt, at vi overvejer mulighederne nøje. Hver enkelt  hus og hver eneste lejlighed, som vi overvejer at købe som vores nye hjem, skal ses igennem fra kælder til loft, så vi er sikre på, det er det rigtige valg.

Men hvordan ved vi egentligt, at vi har tjekket tingene grundigt nok? Rigtigt mange lytter i den sammenhæng primært til deres mavefornemmelse. De lader ejendomsmægleren vise dem rundt, og ser altså store dele af boligen på den måde. Hvis noget så forkert ud, så kan man ofte mærke det indeni – vores intuition er god til at advare os. Vi kan ofte også mærke hvis vi har nogle spørgsmål der trænger sig på: og dem skal vi selvfølgeligt stille. Intuitionen guider os altså langt hen ad vejen, og det er den også ganske god til.

Den kommer dog nogle gange til kort. Den kan nemlig let lade sig forføre af en bolig der er rigtigt flot indrettet. Når man træder ind i en stue der er indrettet med ph lamper og lædersofa, så kan man ikke andet end føle, at det er en flot stue. Det er ikke en dårlig ting: hvis boligen er helt tom, eller dårligt indrettet, så kan det være svært at se de mange muligheder man har for selv at indrette den flot. Men når boligen allerede er lækkert indrettet, så ved vi hvad der er muligt.

Men den flotte indretning kan sagtens få os til at overse ting, som ellers burde være vægte højt i vores overvejelser. Hvis dine øjne automatisk falder på de flotte lamper, så er der måske højere risiko for, at du overser nogle ridser i gulvet eller subtile tegn på en vandskade. Den slags kan i forvejen være svære at få øje på, men vi kan tit lægge mærke til dem på et ubevidst plan, og det er her vores intuition så kan fortælle os, at der er ”noget i vejen”. Den flotte indretning kan dog tage hele opmærksomheden, og så kan vi ikke nøjes med intuitionen til at sikre, at vi har tjekket alting.

For at være sikre på, at vi har kigget på alle de vigtige ting omkring boligen, så kan det altså godt betale sig at bede en Byggesagkyndig om hjælp. De fleste der sælger en bolig har allerede haft en byggesagkyndig ude for at inspicere boligen og lave en tilstandsrapport – og den skal du selvfølgeligt også tage et godt kig i. Men ved at have sin egen byggesagkyndige med, kan man stille alle de spørgsmål man har lyst til, og få forklaret tingene i dybden.