Grafiske billeder er nok den moderne udgave af plakater! Det er unikt, smukt, simpelt og pænt. Og det kan findes til enhver smag og til enhver personlighed. Hjemmet bliver (af egen erfaring) tusinde gange pænere med grafiske plakater!

 

Inden vi begynder med at designe vores helt egen grafiske plakat, får du lige 4 tips med på vejen!

  1. Gør det simpelt!

Idéen med grafiske billeder er, at de er simple. Jo mere der er på papiret, jo sværere er at få det til at se godt ud og få det til at passe ind.

  1. Hav et tema

Det er vigtigt, at du gør dig overvejelser som temaet og hvor plakaten skal hænge. Det er vigtigt, at den passer ind og at temaet giver mening.

  1. Skrifttype

Brug ikke mere end 2-3 forskellige skrifttyper. Det vil se for rodet og usimpelt ud med mange forskellige skrifttyper, som heller ej passer sammen. Vil du have et plakaten skal se professionel ud, så brug skrifttyper med seriffer (eller med fødder, som det også kaldes) og hvis det skal se mere ”sjovt” ud, så brug uden. Kommunikationen er vigtigt i grafiske plakater og ofte bruges en skrifttype med seriffer til professionelt brug.

  1. Brug 2-3 matchende farver

Farve-matchning er vigtigt! Farve er enten noget der kan give dit design et boost eller ødelægge det helt. Der er nogle farver, som overhovedet ikke passer sammen og så er der andre der går hånd i hånd. Dit tema er med til at afgøre dit farvevalg. Vær derfor opmærksom på at vælge farver, der passer sammen.

Lad os komme i gang

Nu er vi kommet til det sjove. Det skal du bruge:

  • En ramme (størrelsen afhænger af størrelsen af plakaten)
  • Et redigeringsprogram (f.eks. Adobe Photoshop)
  • En printer’

Trin 1: Vælg en baggrund

Jeg har valgt denne lyseblå baggrund og en lidt mørkereblå.

Trin 2: Skriv en tekst

Disse to baggrunde sætter jeg så sammen ved at justere opacity og ”fill”. Det endelige resultat bliver dette. Jeg bestemmer mig også for at skrive: ”Be You.”

Jeg vil gerne have, at ”Be” står med hvidt. Det starter jeg med at skrive og sætter størrelsen på skriften til 300.

Derefter skriver jeg ”You.” med en lyseblå farve, så det passer til baggrunden og jeg tilføjer nogle effekter. Jeg har bl.a. tilføjet ”shadows” og hvid udstråling.

Trin 3: Tilføj andre detaljer

Nu er det til andre detaljer. Jeg har bestemt mig for, at sætte en kant rundt om.

Det gør jeg så ved at lave 4 aflange kasser, hvor de skal være.

Når jeg nu har sat ”rammen” rundt om, vil jeg gerne tilføje lidt farve til dem. Jeg sætter derefter et ”pattern overlay” på, som er lyseblåt. Opacity’en ændrer jeg til 44%, så det stadig har et hvidt skær.

Nu har vi det endelige resultat! Nu skal den bare udskrives og sættes i en ramme. Simpelt, enkelt og nemt var det i hvert fald! Hvordan blev dit design?

Du kan hænge det op, hvor end du har lyst til. Ja, måske kan det endda passe i din carport, hvem ved?

I samarbejde med thatpizzarecipe

Er du på udkig efter en ejendomsmægler i Svendborg?