Når de fleste mennesker tænker på rap og rappere, så tænker de på gangster-agtige typer der drikker sig i hegnet og laver ballade. Det er da også det, rigtigt mange rap sange handler om, og der er ligesom en subkultur omkring rap, der sætter et rosenrødt lys på visse former for kriminalitet. Men når jeg tænker på rap, så tænker jeg ironisk nok på det som et fantastisk værktøj til at komme igennem skolen og få rigtigt gode karakterer. Det er noget af et andet perspektiv, og det er nok noget, jeg hellere må forklare!

Ser du, jeg var ikke en særligt god studerende. Jeg hadede at gå i skole – jeg tror faktisk aldrig jeg kunne lide det. Selv min første dag i børnehaveklassen var noget jeg mødte med modstand. Selvom jeg havde gode lærere, og de virkeligt arbejdede hårdt for at lære mig ting, så var det bare som om intet satte sig fast. Alt information røg ind af det ene øre og ud af det andet. Det er svært at klare sig godt i skolen, hvis man ikke kan huske noget som helst af det, man får at vide. Det hjalp heller ikke at læse: jeg var ikke ordblind, men mine øjne gled ligesom bare hen over ordene, blev læst højt inde i mit hoved, og så forsvandt de igen. Intet sad fast.

Så måske det bare var min hukommelse der var i stykker? Men nej, for jeg lagde mærke til noget underligt. Jeg kunne synge mindst 50 forskellige rap sange fra ende til anden, uden at glemme så meget som en pause. Rap lyrik var åbenbart noget min hjerne bare slugte råt! Det var der en af mine undervisere der lagde mærke til. Tilfældigvis rappede han i sin fritid, så han gjorde noget jeg for evigt vil være ham taknemlig for. Han tog vores pensum for hans klasse, og lavede det hele om til en række rap-sange. Det var ikke ligefrem rap i verdensklasse – men det virkede! Jeg begyndte at lytte til hans rap undervisning, og jeg kunne huske det hele!

Det var også sådan jeg selv begyndte at rappe, i stedet for bare at lytte til andres rap. Nu kunne jeg nemlig tage alt hvad jeg gerne ville være, og lave det om til rap-sange, som jeg så kunne lytte til igen og igen. Det var hårdt arbejde, men det virkede!

Selv i dag, hvor jeg arbejder med leasing af varebiler, er det noget jeg bruger til at lære vigtig information hurtigt og nemt. Jeg har skrevet en rap sang som minder mig om nummerpladerne på hver enkelt varebil vi har i vores sortiment. Hvis jeg skal køre en varebil hen til en kunde, så optager jeg en hurtig mini rap til mig selv, der indeholder de informationer om kunden der er relevante. På den måde kan jeg være på fornavn med kunden når jeg ankommer, og gennemgå alt hvad der er behov for at gennemgå.