Der er dage, hvor vejret bare ikke på nogen måder indbyder til friluftsliv. Det er gråt og det blæser. Måske regner det også på den der meget våde og kolde måde, som gør at man bare trænger til at komme ind i varmen. Sætte vand over til te eller kaffe og finde småkagerne frem. Skal vi ikke lave et eller andet? Jo, hvad med at lægge et puslespil med 1.000 brikker? Jeg er lige i humør til at rode og finde og sætte sammen. Lad os rydde spisebordet, hvor der er plads.

Sådan en dag kan blive meget, meget hyggelig. Man samler måske på hver sit stykke, og hjælper hinanden, hvis man finder brikker, der passer til hinandens område. Og man ser et puslespil vokse frem på bordet, brik for brik, og tage mere og mere for, lige indtil det tydeligt er “Romantic Cottage”, eller hvad det nu er for et motiv, man lægger. Man glemmer alt om regn, blæst og mørke skyer. Det er puslespil det drejer sig om i dag.

Både for børn og voksne

Det fantastiske ved puslespil er at det er for alle. Små bør, store børn, voksne, gamle, alle kan være med til at lægge puslespil. Måske er 1.000 brikker for stor en mundfuld for de mindste. Det gør ikke noget, for der er puslespil for netop deres aldersgruppe hos boghandleren. Tjek selv på Bog & Idés hjemmeside. Her kan du finde mange.

Der er masser af sjov og fordybelse i puslespillenes verden. Man kan blive helt væk i alle brikkerne og de flotte motiver. Pludselig er dagen gået og aftensmaden skal på bordet. Åh, nej, hvad gør vi så med puslespillet? Jo, det findes der en løsning på, som også findes hos boghandleren. Lægger du dit puslespil på en puslespilmåtte, så er det lige til at rulle sammen og lægge til side.

Sundt for hjernen

Hjernen og finmotorikken trænes til topform med et godt puslespil. Og mon ikke også humøret får sig et løft? Det vil mange nok sige. Man slipper måske ikke af med topmaven, men hjernen bliver stærk.