Drømmer du om at blive professionel fodboldspiller? Men er du i tvivl om, hvordan du skal udvikle dig? Du har sikkert en presset hverdag med skole samt lektier, og skal samtidig finde tid til vennerne, hvorfor det kan være svært at nå træningen, som faktisk er det du allerhelst vil bruge din tid på. Her kommer her 3 råd til, hvordan du kan udvikle dig til at blive en bedre fodboldspiller.

 

  1. Sæt dig mål

For at blive en endnu bedre fodboldspiller er det nødvendigt, at du sætter dig en række mål. Det er naturligvis vigtigt, at de mål du sætter dig, er realistiske. Er din position på banen for eksempel angriber, så kan et mål være at score flere mål i gennemsnit pr. kamp. Dette vil hjælpe dig til at yde en ekstra indsats og være top motiveret – både på og uden for banen.

 

  1. Træn ekstra

Du bliver ikke en bedre fodboldspiller, hvis du ikke aktivt gør en indsats. Som i alle andre aspekter af livet, så bliver du kun god til noget, hvis du øver dig ekstra meget. Men så var der lige det med, at det kunne være svært at finde tid til træning i en travl hverdag. En mulighed for at kombinere skolegang med fodboldtræning, vil være et ophold på en fodboldefterskole. Således får du ekstra tid til din favoritsportsgren og det du elsker – nemlig fodbold! Dette er en unik mulighed for at videreudvikle og vedligeholde dit fodboldtalent.

 

  1. Ha’ fokus på fysisk træning, taktik og teknik

På en fodboldefterskole er der fokus på at udvikle og fremme den enkelte spiller. Hvis du vil være en bedre fodboldspiller, er det væsentligt at være i en god grundform. Når du tager et år på efterskole, og vælger fodbold som linjefag, så vil der med garanti blive fokuseret på at opnå en bedre fysisk form, hvor der bliver lagt vægt på både konditions- og styrketræning, som kan være med til styrke din præsentation på banen. Ikke desto mindre, vil der blive lagt stor vægt på udvikling af dine taktiske, såvel som tekniske færdigheder.

I de fleste sportsgrene – især fodbold – er sammenhold et nøgleord, for at kunne præstere optimalt og skabe de bedste resultater. Et efterskoleophold vil i den grad lære dig om vigtigheden af samarbejde og fællesskab. Du vil opnå stærke relationer, dybt kendskab til dine medspillere og få venskaber og oplevelser for livet. God fornøjelse.