Facebook er et af de allerstørste sociale medier i verden med over 1 milliard besøgende hver evig eneste dag. De er en kæmpe forretningsinstans, der lever af reklamer, og er derfor ikke interesseret i at give gratis reklame til nogen. Derfor er det svært at blive set uden seriøst at overveje, hvordan man som lille eller mellemstor virksomhed befærder sig hos Facebook. Du kan selvfølgelig betale Facebook for annoncen, men det kan være enormt dyrt og tidskrævende. Så vil du hellere prøve at få gratis reklame på Facebook, så læs videre.

 

Her er 7 måder til at få en større rækkevidde på din Facebook profil uden at betale for det.

 

Lav fedt materiale

Dette er den første og vigtigste pointe i denne artikel. Cool og tiltalende indhold, der taler direkte til forbrugeren, fans og publikum er det bedste du kan gøre. Men dette kræver en strategi. Jeg mener personligt at den bedste måde at dele på er ved at blogge, tage billeder og skabe en online eksistens. Når du har godt indhold på din webside og andre online sider, er det lettere at have noget af værdi at smide på Facebook.

 

Opfordre forbrugeren til at like og share

3021307-inline-fb-likebutton-printpackagingEn let metode at få dit vigtige materiale ud er ved at opfordre dine fans til at like og share det med deres eget netværk. Dette kan kun gøres ved at have godt indhold på din side, altså gode tekster og billeder og så videre. Hvis indholdet er godt så vil folk like det. Men du må ikke bede dem om at like og share dit materiale. At gøre dette kan faktisk skade dig. Hvis dit forhold til dine fans of følgere er godt nok, og dit indhold er godt nok så skal de nok dele det.

 

Kommentér

At kommentere er en af de bedste måder at øge antallet af øjne, der ser dit indhold. Brugerne sætter stor pris på at vide at der bagved Facebook posts faktisk sidder rigtige mennesker, der ønsker at tale med brugeren om hans eller hendes forhold til det indhold du har lagt op. Vær god til at overvåge hvad der bliver skrevet, både positivt og negativ og vær så god til at svare på dette i et sprog som brugeren sætter pris på. På denne måde bliver alle glade og du får vist andre brugere, der læser med at man faktisk har noget at skulle have sagt.

 

Dynamisk indhold

Ofte har vi set at hvis indhold er for monotomt of kedeligt, så kan brugeren hurtigt blive træt af at følge siden. Det er derfor vigtigt at du veksler lidt i hvad du poster på din side. Den almindelige tanke er at man skal poste et billede sammen med sin tekst hver gang. Og selvom dette er en god taktik fordi det gør at posten ”lever” i længere tid, så er det smart at tilføje lidt dynamik til siden. For eksempel bliver links nu vist i samme størrelse som billeder på nyhedssiden, hvilket betyder at der kommer flere kliks på denne måde.

 

Bed dine fans modtage notifikationer

Har du før lagt mærke til at du får notifikationer fra de venner du snakker mest med? Vidste du at du kan modtage den samme type notifikationer fra fan-sider? Det er sandt og en masse mennesker ved ikke at dette er en mulighed.  For at få notifikationer på fansideindhold skal du blot bevæge musen til ”like” billedet og klikke på notifikationer. Når du først har gjort det, så hver eneste gang siden får nyt indhold kommer der en notifikation om dette. Husk dog at dette afhænger stadig enormt meget af at dit indhold er godt nok til at fans vil dele det.

 

Lad fansene se at du kan promovere andet end dig selv

Igen; det hele kredser om at have godt indhold. Når du har godt indhold at dele, så vil folk ønske at følge dig. Du bør dele artikler, billeder og videoer, der holder dine fans interesseret så de vil komme tilbage og få mere. Jo mere den enkelte ser på netop dit indhold jo oftere vil de se dit indhold. Vær målrettet med dit indhold og dine fans vil elske dig for det.

 

Skab forhold til andre fansider

Der er nogle fine måder at gøre dette på. En måde er at dele andre fansiders indhold. Det kan betale sig at dele indhold fra mellemstore virksomheder i stedet for de rigtig store, fordi de mindre højst sandsynligt vil bemærke det. Når du gør dette er der en god chance for at de vil gengælde tjenesten og dele dit indhold. Du kan også tagge andres sider i dine posts. Den anden fanside vil se dit ”tag” og forhåbentlig dele dit indhold. Igen, her er det vigtigt at dit indhold er godt nok til at de vil dele det.

Quint banner 1