For at få succes med løbetræningen er udstyret noget af det vigtigste for hvis det ikke er i orden bliver du meget hurtigt træt af din løbetræning og det er jo ikke ligefrem noget der fremmer. Jeg vil ikke sige at du skal bruge penge på den allerbedste kvalitet da du jo ikke ved om løb overhovedet er noget for dig, men derimod købe i den mellemliggende klasse hvor man både får en god kvalitet til billige penge.

Sko

Det vigtigste af udstyret til løb er selvfølgelig skoen. Skokøbet er dog meget betinget af om du har en skade eller skævhed i dine ben eller hofte som der skal tages højde for.

Jeg vil dog generelt anbefale dig en Nike free sko da det efter min mening er den bedste løbesko på markedet, med den stødabsorberende kvalitet som er altafgørende når du løber.

Hvis du har en skævhed eller skade i benet eller hoften er det dog vigtigt at du henvender dig i en skobutik da du her får en løbetest som påviser hvordan du løber og hvilke sko der så ville være de bedste til dig. Her er det for det meste en Asics sko der bliver anbefalet da der findes mange forskellige modeller med en forskellig form som dermed understøtter dig bedre. Det kan dog også være at din skævhed ikke er så gal og at du dermed kan nøjes med et indlæg og så selv kunne vælge den model du synes passer til dig.

Løbetøjet 

Løbetøjet behøver ikke at være vildt dyrt for at være godt. Det vigtigste er dog at du har noget som passer til både sommerens og vinterens vejr og selvfølgelig også de mellemliggende perioder. En af de største stopklodser for løb er nemlig at man ikke føler at man har tøj til at løbe under regnvejr eller lignende, og det derfor lige pludseligt er blevet udskudt med nogle uger, og det er jo ikke ligefrem hensigtsmæssigt.

Da vi jo bor i et meget regnfuldt land er noget af det bedste du kan anskaffe dig en Softshell jakke. Softshell jakken beskytter dig simpelthen mod alt slags vejr og er især fantastisk til regnvejr for du smider bare jakken uden over det almindelige løbetøj og undgår derfor at komme hjem som en druknet mus.

Kvindekøb – Jeg vil klart anbefale dig at købe noget lignende 5 sports-BH’er og 5 T-shirts eller løbetoppe, 2 – 3 løbetights til vinteren og efterår/forår, 2 – 3 trekvart løbetights til sommerbrug, 2 vindbreakers til de mildere årstider og masser af løbestrømper som giver fødderne ekstra beskyttelse.

Mandekøb – Jeg vil klart anbefale dig at købe 5 T-shirts og 2 tanktoppe (til de virkelig varme sommerdage), 2 – 3 løbetights til vinteren/efterår/forår, 2 – 3 par shorts eller løbetights til sommeren alt afhængigt af hvad du har det bedst med at løbe i, 2 vindbreakers og igen masser af strømper som beskytter fødderne.

Sportstasken 

Noget der selvfølgelig også er super vigtigt i al sport er sportstasken. Her vil jeg især anbefale dig en Hummel model. Modellen er efter min mening en af de bedste på markedet og har også en masse smarte lommer til de forskellige ting som altid ligger og rasler rundt i bunden.

Ja udstyret er virkelig det centrale til at få ordentligt gang i din nye livsstil med masser af dejlig uden dørs motion, som gerne skulle give dig en masse fornyet energi i hverdagen, så du ikke bare dumper ned på sofaen når du kommer hjem. Det var så min lille guide til hvordan du får succes med din løbetræning, og så er der kun tilbage og sige ”God træning”.

Skader

Som løber er man desværre ofte ude for skader. Både små og store. Det er vigtigt at lytte til ens krop. Får du problemer med ryg, knæ, led eller noget helt andet ude på ruden er det vigtigt at du sætter farten ned og går hjem i stedet. Rekordtiden må vente til næste gang. Er det problemer som bliver ved med at vende tilbage kan det være en god ide at besøge en fysioterapeut hurtigst muligt.