Alle har prøvet det: At kigge ud af vinduet, og se gråhvid slud falde fra den lige så grå himmel, imens de mørke og nøgne træer lader sig rive rundt af den kolde og tudende vind. Imens man kigger sådan ud af vinduet, drømmer man sig hen til varmere himmelstrøg. Til spændende storbyer med boblenede liv på alle tider af døgnet, eller til de hvide uberørte strande, hvor det blå og krystalklare vand inviterer til en dukkert. Så udstøder man et suk, for hvem har råd til drømmerejser, når pengepungen er tom?

At man skal spare op for at kunne rejse er næsten kun en myte i dag. Masser af store og små flyselskaber konkurrerer benhårdt med hinanden om at være det billigste selskab, der kan tage deres kunder med rundt til alle destinationer i verden for en slik . Det kommer heldigvis de rejselystne til gode, for nu kan alle dem, der er fanget i dårligt vejr alligevel komme på deres drømmerejse uden at skulle betale en formue for det.

I denne artikel finder du råd og ideer til, hvordan du kan finde din helt egen fantastiske rejse til lige så fantastiske priser. Du finder informationer om hvor det er bedst at bestille sine billetter, hvilket tidspunkt der er det billigste at købe dem, om du skal rejse med charter- eller rutefly og masser af anden nyttig information, så du kan komme på drømmerejse til discountpriser.

Hvornår skal man bestille din rejse?

Bestil på det rigtige tidspunkt og spar 29% på din næste flybillet Hvis man skal på drømmerejse til discountpris, er det altafgørende hvornår man bestiller sin billet. Der er blevet lavet mange analyser og beregninger på hvornår priserne i gennemsnit er billigst, men de fleste er enige om at det bedste og billigste tidspunkt på ugen er tirsdag eftermiddag.

Derudover kan det også rigtig godt betale sig at planlægge sin rejse i så god tid som muligt. Som en tommelfingerregel er det bedste tidspunkt til at booke en flybillet til en europæisk destination omkring fire til seks uger før afrejsedagen. Hvis man skal på oversøiske ture, eksempelvis til New York, er det en god ide at bestille rejsen så tidligt som muligt.

Rejsesøgemaskinen Momondo har lavet en gennemgående undersøgelse af mere end 7,5 milliarder flypriser henover de 100 absolut mest populære ruter. Ifølge deres tal sparer man i gennemsnit 29 procent, hvis man bestiller sine flybilletter 53 dage før afrejsen eller tidligere. Endelig fortæller Momondos statistikker at det billigste tidspunkt at rejse på er tirsdage mellem klokken 18 og midnat. De dyreste flybilletter får man, hvis man vælger at flyve på lørdage og med afgange om eftermiddagen.

Hvor skal man bestille rejsen?

Find den rigtige hjemmeside og den rigtige pris. Der findes et hav af søgemaskiner og hjemmesider, der kan hjælpe med at finde billige flybilletter. Det kan hurtigt virke uoverskueligt og svært at skulle vælge hvor man gerne vil bestille sine flybilletter, hvor det er billigst eller nemmest. Der findes både store søgemaskiner som MrJet, Momondo, Travelmarket.dk, Skyscanner og Flybillet.dk, og rejsebureauer som Apollo, Bravo Tours med pakke- og charterrejser. Der kan være stor forskel på prisen for den samme rejse hos rejsehjemmesiderne, så derfor er det bedste råd at søge sin oplevelsesrejse på så mange forskellige hjemmesider som muligt.

Man kan også med stor fordel benytte sig af en af de mange apps, der for nyligt er kommet frem på markedet. App’en Hitlist giver dig mulighed for at indtaste tidspunkt, budget og destination, hvorefter programmet løbende holder øje med et bredt udvalg af rejsesider, og giver dig direkte besked, når din perfekte drømmerejse dukker op. Derudover er app’en også ideel hvis du gerne vil
inspireres. I søgefeltet foreslår Hitlist andre rejsemål, der kunne have din interesse, baseret ud fra dine egne specifikationer.

Før i tiden var det ganske normalt at vælge charterdestinationer hos de store rejseselskaber som Bravo Tours og Apollo, når man skulle på ferie. Her får man pakkerejser med selskabernes egne charterfly. Dette betyder lavere omkostninger for passagerer og rejseselskab, men samtidig også at flyrejsen er bundet af skemalagte ugentlige afgange og sæsoner.

I dag har en anden rejsetype vundet indpas, hvor man i højere grad tager på ferie med rutefly som en del af pakkerejser. Firmaer som Lowcostholidays, Nemrejse og Travellink bruger store hoteldatabaser og almindelige rutefly, hvilket gør det muligt at arrangere drømmerejsen efter den enkelte kundes helt egne ønsker. Så et af de store spørgsmål når man er i gang med at planlægge sin drømmerejse til discount pris er selvfølgelig:

Charter rejser eller rutefly?

Der er klare fordele og ulemper ved begge muligheder. Charterflyene er ofte billigere, da rejsearrangøren kan opnå store mængderabatter ved bestilling af flysæder og hotelværelser. Til gengæld er en ferie med rutefly meget mere fleksibel, og ferien kan vare lige så lang tid som man har lyst til, og man kan desuden besøge flere forskellige rejsedestinationer på én ferie. Charterrejserne har den fordel, at der ofte er tilknyttet en guideservice, der arrangerer udflugter, og busser der kan transportere dig rundt. Men hvis man foretrækker en mere selvstændig og fri ferieoplevelse, så er ruteflyene måske mere egnede dertil. Endelig er der stor forskel på hvornår henholdsvis charterfly og rutefly har deres højsæsoner. Rejser med charterfly kan være meget billige uden for højsæsoner, imens rutefly har et lidt mere stabilt prisleje det meste af året.

I sidste ende er det nok bedst at vælge ud fra hvilken slags ferie man forestiller sig som sin drømmerejse: Charterflyene tilbyder den billige, organiserede men samtidig også mindre fleksible ferie. Ruteflyene giver derimod muligheden for at kunne bevæge sig frit i verden efter egen lyst og humør, men koster dermed også en smule mere i gennemsnittet.

Vælg den rigtige lufthavn

Ligesom det kan betale sig at overveje hvornår man bestiller sin flybillet online, og hvilken dag man vælger at rejse, så kan det også godt betale sig at tænke ud af boksen, når der skal vælges lufthavn. I lufthavnene hos nogle af Danmarks nabolande er flypriserne så billige, at det rent faktisk kan betale sig at tage bilen og køre hen til dem. Mange lufthavne tilbyder meget favorable muligheder for at parkere sin bil, imens man er på ferie – og hvis besparelsen er stor nok, kan det sagtens betale sig!

Lufthavnen i Bremen har afgange der flyver direkte til mere end 50 byer i 20 forskellige lande i både Europa og Nordafrika. Desuden er den placeret tæt på centrum af Bremen, så det tager kun omkring 10 minutter fra bymidten med sporvogn, og den holder direkte ved lufthavnen. Ligeledes er lufthavnen i Göteborg kun 17 kilometer fra centrum, og også herfra kan man flyve billigt til en masse spændende destinationer.

Malmøs lufthavn ligger godt 30 kilomenter fra byen, men der går konstant busser direkte derud, også helt fra København. Et andet meget populært alternativ til de danske lufthavne er Hamburg. Her kører S-tog fra byens midte direkte ud til lufthavnen i bydelen Fuhlsbüttel. En anden fordel er at man kan tyvstarte sin ferie allerede i nogle af disse mange storbyer, der altid har masser af spændende ting man kan se og opleve. Brug eksempelvis en dag eller to på at tage i operaen i Göteborg, eller besøge Reeperbahn i Hamburg, inden du rejser videre ud i den store verden. Så lad dig endelig ikke begrænse til tilbuddene i Kastrup eller Billund – jo mere du undersøger de mange spændende muligheder, desto mere discount bliver
prisen på din drømmerejse.

Hjemmesider som sammenligner priser

Man kan finde ret mange forskellige hjemmesider, der sammenligner priser på alt fra flybilletter, hotelbooking og leje af biler. Man kan ikke altid stole på dem alle sammen, da nogle af dem er skabt og ejet af rejseselskaberne selv, og derfor vil favorisere deres egne afgange og tilbud.

Momondo og Rejsepriser.dk er begge kendt som hjemmesider, der bestræber sig på at give informationer om de billigste priser til rejselystne, fremfor at sælge bestemte rejser med skjulte gebyrer og lignende. De har store databaser, der krydstjekker med alle tilgængelige informationer om flyafgange og priser. De har også masser af guides, statistikker og skemaer, der kan hjælpe dig endnu mere med at finde drømmerejser til discountpriser.

Deal sites med rejser

Hvis man er ude i sidst øjeblik, og stadig har brug for at drømmerejsen holder sig til discountpriserne, så er der stadig håb. Der findes mange forskellige hjemmesider som formidler billige rejser, både afbudsrejser eller bare som del af gode pakketilbud.

Et godt eksempel er hjemmesiden Sweetdeal.dk, der formidler billige pakkerejser med store besparelser. Her kan man finde fly og hotelophold til alle dele af verden, samlet i fordelagtige pakker. Hos en anden hjemmeside, Lastminute.com, kan du nemt finde det helt rigtige tilbud på en hurtig weekend væk fra det grå vejr, eller tage på en improviseret badeferie til en fjern tropeø. De har samlet de absolut billigste flyafgange, der er som skabt til alle dem, der skal
finde en drømmerejse i sidste øjeblik.