Når termometeret står på minusgrader udenfor, så skal kroppen pakkes godt ind, for at du kan holde varmen. Læs her, hvad du skal tænke over, når du skal ud i kulden.

Klæd dig rigtigt på

Det siger næsten sig selv, at du skal klæde dig godt og varmt på med en god tyk vinterjakke, når du skal være ude i kolde temperaturer. Men der er også et par andre ting, du kan tænke over. Det er ikke nok bare at tage et par boxershorts, her skal man i stedet overveje lange underbukser.

 

Husk ekstremiteterne

De fleste husker nok, at tage en god varm jakke eller frakke på, når det er rigtig koldt udenfor. Men husker du også at pakke ekstremiteterne, så som hoved, ører og hænder ind? Disse steder bliver nemt og hurtigt kolde og hvis du først fryser fingrene rigtig meget, så er det ikke længere sjovt at være ude i længere tid. Selvom solen skinner og det virker unødvendigt med alt det ekstra vinterudstyr, så kan selv den mindste vind få det op på en ubehagelig chill-factor, der gør hals, kinder, ører og hænder forfrosne. Pak dig godt ind med halstørklæde, halsedisse, vanter, handsker og huer, så hænder, hoved og ører er godt beskyttede mod kulde og vind.

 

Brug flere lag

Et godt råd til flere timer i kulden er lag på lag metoden. Start fx med noget varmt undertøj efterfulgt af et mellemlag, så som en fleece eller en trøje, inden du slutter med din vinterjakke. Vælg helst syntetisk tøj eller uld inderst, så fugten kan ledes væk. Sørg for at pasformen på især det inderste lag tøj er godt, så der ikke er irriterende sømme og syninger. Skal du bevæge dig meget eller sveder du nemt, så vælg uld, som det inderste lag. Her kommer du ikke så nemt til at lugte af sved, da lanolinen i ulden har en rensende effekt på bakterierne.

 

Bevæg dig

Bevæg dig, når du er udenfor i kulden, så holder du lettere varmen. Du har sikkert selv prøvet at komme til at stå stille og snakke med en du kender og pludselig kommer kulden bare snigende. Det bedste råd er at bevæge dig rundt, så der kommer godt gang i blodcirkulationen. Står du stille og snakker, så bevæg fødder og hænder.

 

Drik noget varmt

Skal du være ud i længere tid ad gangen, så sørg for at fylde op med varme drikke så som kaffe, te og varm kakao, så både fingre og det indre får et varmepust.

Flere tips findes her

Skal du holde varmen indenfor er det en god ide med et Hay sengetæppe