Kan du komme i tanke om noget værre end at fryse? Vi kan ikke, og derfor gør vi alt for at undgå det. Der er forskellige typer mennesker, der har større tendens til at fryse end andre. Blandt andet vil folk der ikke træner og tynde mennesker oftere fryse end andre. Derudover vil mennesker, der ikke sover nok også have tendens til at fryse og det samme vil kvinder. Dette er selvfølgelig ikke gældende for alle, men undersøgelser har vist tendenser.

Uanset hvilken type du er, er der dog også visse ting, du selv kan gøre for at undgå at fryse. Ønsker du at holde varmen, uanset hvor du er, skal du starte med den rette beklædning. Det er vigtigt, at du er klædt godt på fra inderst til yderst og derfor anbefales det, at du klæder dig efter 3-lags-princippet.

3-lags-princippet

  1. Det inderste lag bør være fremstillet i uld, da uld har op til flere fordele. Uld kan transportere fugt væk fra kroppen og er desuden naturlig bakteriedræbende, så du kan have tøjet på i lang tid, uden at det begynder at lugte af sved. Derudover varmer ulden, selv når den er våd. Uld kan også bruges året rundt, da det er temperaturregulerende, så du vil kunne bruge dit uldtøj både på skiferie og på vandretur om sommeren. Det er altså en god investering, som du ikke vil fortryde. Går du efter uld af høj kvalitet, bør du overveje merinould. Det kommer fra fåreracen merino og anses som noget af den fineste og blødeste uld på markedet.
  2. Som mellemlag anbefales en form for letvægtsjakke. Mellemlaget bør have til formål at isolere, så kulde holdes ude. En letvægtsjakke er at foretrække som mellemlag, da den er nem at tage af, hvis det bliver for varmt.
  3. Det yderste lag bør være en skaljakke, som kan holde både vind og vand ude. Kombineret med de andre 2 lag, er du sikret, at du kan holde varmen uanset, hvor du befinder dig. Kombinationen af de 3 lag giver desuden mulighed for at tilpasse efter vejret.

Udover det ovenstående, er det vigtigt, at du holder dine hænder og fødder varme, da kulden herfra ellers vil sprede sig til resten af kroppen. Et par varme sokker og handsker kan derfor være uundværlige, hvis du vil undgå at fryse.

Hvor køber man den rette beklædning?

Nu bliver det ovenfor beskrevet, at du skal starte med den rette beklædning, men hvor finder man den? Et godt råd vil være at afsøge markedet for mærker af høj kvalitet. Du får tit, hvad du betaler for, og hvis du går på kompromis med kvaliteten, vil du helt sikkert komme til at fortryde det. Et godt mærke at fremhæve på markedet er Aclima. Aclima fremstiller trøjer, jakker, lange underbukser, huer, handsker og meget mere i yderst høj kvalitet.

Aclima produkterne kommer i forskellige serier, som beskriver uldens kvalitet og egenskaber. Især serien Hotwool er populær. Serien er lavet i samarbejde med forsvaret og er derfor utrolig slidstærk. Produkterne i denne serie er særligt velegnede til de koldeste dage.