Et af de mest populære computerspil nogensinde er Counter Strike. Der er blevet udgivet flere forskellige versioner siden det originale spil kom ud, hvoraf det nyeste hedder Counter Strike Global Offensive. Det er desuden et af de spil, der har de største præmiepuljer. Hvis du ikke har fulgt med, så er der altså noget, der hedder esport, hvor de mest nørdede atleter i verden spiller for at finde ud af, hvem de bedste er til alverdens forskellige spil. Og som sagt er der altså også penge på højkant, men for mange er det stadig ikke særlig tiltrækkende at sidde foran en computer hele dagen lang. Der er da også mange af dem, der virkelig er glade for at spille Counter Strike, som ville ønske de kunne gøre det i virkeligheden – men altså stadig på en måde, hvor ingen rent faktisk kommer til skade. Det er dog muligt og har været det i en længere række år. Det er ikke helt det samme, men lad os se lidt nærmere på de forskellige muligheder.

En af de mest realistiske måder, man kan skyde hinanden på uden at komme varigt til skade, er ved at spille hardball. Her bruger man for eksempel gas til at skyde nogle kugler af steder, som ikke penetrerer, men som stadig gør virkelig ondt at blive ramt af. Du slipper altså for de traumatiske oplevelser, man ville få med rigtige geværer eller for den sags skyld et luftgevær, samtidig med at du stadig får adrenalinen helt op at pumpe på samme måde, som når du spiller Counter Strike: Global Offensive, men i noget højere grad.

Hvis du ikke er så glad for smerten eller de midlertidige skader, så er softgun eller paintball måske et bedre valg for dig. Det er langt hen ad vejen det samme, bortset fra at du ikke har brug for nær så meget udstyr og altså ikke er dækket af blå mærker dagen efter. Det kan stadig en gøre smule ondt, især med paintball, så det er altså ikke for dem, der er pivede. Hvis det slet ikke gjorde ondt, ville det jo også være svært endeligt at afgøre, om en person er blevet ramt eller ej. Med paintball har man selvfølgelig farven, men af en eller anden grund er det stadig lavet, så det gør ondt.

Hvis du gerne helt vil undgå blå mærker, så har du to andre muligheder. Den gammeldags måde er lasergame, hvor du højst får lidt stød, når du bliver ramt. Der mangler noget præcision og realisme med det, men hvis du i stedet vælger virtual reality, er det kun fantasien og teknologien, der sætter grænsen – og med den fart teknologien udvikle sig, går der nok ikke lang tid, før det kun er din fantasi, der begrænser din spilleoplevelse.