Lækker mad er ikke kun trøfler og antik vin – det er nærmere friske kvalitetsprodukter, der præsenteres på en attraktiv måde. Dette behøver ikke koste en masse penge, da du nemt kan lave en lækker luksus middag, der vil imponere både venner eller familie. Herunder får du derfor vores tips til, hvordan du laver den perfekte middag, der ikke sprænger dit budget:

 

Borddækningen og lyset

Sørg for at du laver en hyggelig og elegant stemning i rummet, f.eks. ved at skrue ned eller slukke for lyset og i stedet tænde et par stearinlys. Også borddækningen har en stor betydning, så hvis du bruger en pæn dug og lægger bestik og tallerken pænt, måske med en serviet ovenpå, så har du helt sikkert sat stemningen for en ægte luksus middag.

 

Drikkevarer

Noget af det dyreste ved at lave en middag for venner og familie er uden tvivl drikkevarerne, særligt hvis dine gæster ønsker alkohol, såsom vin eller øl. Vi anbefaler derfor at du blot har lidt drikkevarer, f.eks. en lille velkomstdrink og en portvin til desserten, mens du også får alle personer til selv at have deres yndlings vin eller en pakke øl med. På denne måde har du hurtigt sparet en masse  udgifter, der normalt præger din pengepung længe efter.

 

Forret

Der er mange måde at holde forretter enkle, stilfulde og billige. En god mulighed er en lille rejecocktail, som du kan lave på forhånd og tilpasses til netop din smag. Køb et par grøntsager, som du snitter og lægger nederst i gæsternes glas, put et par rejer i og afslut med en god dressing. Hertil er det også lækkert at have noget godt brød, som kan dyppes i dressingen. En anden simpel og billig forret er bruschetta, som er utrolig simpel og kun kræver få ingredienser, nemlig baguette, tomater, olivenolie og ost.

 

Hovedretten

Vælg en opskrift, som du har prøvet før, så du er sikker på at det ender godt. Det sidste du ønsker er, at du har udeladt en ingrediens eller gjort noget forkert i processen, så retten fejler. Der er mange forskellige muligheder til hovedretten, men det billigste protein er nok kylling, mens du kan lave pasta eller kartofler ved siden af.

 

Desserten

Det er vigtigt, at desserten er forholdsvis simpel og ikke kræver særlig meget forberedelse, da du jo også gerne skulle have tid til at sidde og hygge med dine gæster. Derfor kan det være en god idé bare at servere noget is med flødeskum ovenpå. Og hvis du putter det flot ned i et klart glas, skabes der en super fin og elegant dessert.

Og husk, når du er vært for et middagsselskab, så er gæsterne som regel glade for selskabet, og behøver ikke de mest fancy og dyre retter – oftest er de bare taknemmelige for, at du har lyst til at invitere dem og lave mad til dem.