Fødevarer er et af de områder, som alle har en chance for at bryde igennem på. Mad er nemlig noget, vi alle sætter rigtigt stor pris på. Det er desuden ikke nogen hemmelighed, at vi næsten alle sammen værdsætter hjemmelavet mad mere, end meget af den mad, man kan købe ude i byen. Det betyder i praksis, at enhver god hjemmekok har en chance for at gøre det godt, på det danske marked for fødevarer.

Mange starter deres rejse ind i fødevareindustrien lige præcis fordi, de er kommet op med noget kreativt og unikt ude i deres eget køkken. Det er mennesker der elsker at eksperimentere med mad og smage, og som elsker at imponere familie og gæster. De får så meget ros for en af deres kreationer, at de ser muligheden for, at gøre en forretning ud af det.

Det starter ofte ret småt, hvor man blot lader venner og familie ligge en bestilling. Hvis man har fat i et rigtigt godt produkt, så vil der hurtigt begynde at komme flere ordre ind. Dine venners venner, der har smagt det du har skabt og elsket det, vil nu også gerne købe det af dig. På et eller andet tidspunkt bliver det svært at følge med i ens lille private køkken. Samtidig begynder der at være så mange penge i spil, at man nok snart børe gøre det officielt. Det er på dette tidspunkt at man registrere en virksomhed, og begynder den lange proces med godkendelser og så videre.

Man er typisk også nødt til at finde sig et industrielt køkken. Der er meget skrappe krav til fødevarer her i landet, og det er nærmest umuligt at få et privat køkken godkendt. Det bør man dog ikke se som et problem: det er faktisk en god ting. Det tvinger dig nemlig til at tage projektet seriøst, og få sikret dig, at du kan følge med i den stigende efterspørgsel.

Et tomt køkkenn er dog ikke meget værd i sig selv. Du skal også bruge det rette udstyr. Det meste køkkengrej der sælges til privat brug egner sig ikke til storproduktion af fødevarer. Tingene bryder ganske enkelt sammen, hvis de bruges flere timer om dagen, flere dage i træk. Du skal altså bruge noget industrielt udstyr, der kan klare mosten. De fleste vælger at købe deres udstyr direkte fra Nemco.dk, da de er den førende leverandør her i landet.

Når virksomheden og godkendelserne er på plads, og ens køkken er fyldt med det rette udstyr, så skal man bare tiltrække sig flere kunder. Det er på dette tidspunkt man bør begynde at investere i branding og reklamer. Husk at spørge dine eksisterende kunder hvad det er, de så godt kan lide ved dit produkt.